Film “Human Forever” Teun Toebes 23 november in Pathé Eindhoven

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Beleef het hartverwarmende verhaal van de 24-jarige Teun Toebes, alumnus Fontys Verpleegkunde,  in de aangrijpende documentaire “Human Forever, a story about love for humanity”. Een roerende en hoopvolle verfilming van de internationale zoektocht naar de plaats van mensen met dementie in de samenleving. Op donderdagmiddag 23 november is Teun zelf aanwezig en introduceert hij zijn film exclusief aan Fontys. Studenten en medewerkers zijn hierbij van harte welkom in Pathé Eindhoven tussen 16.15 en 18.00 uur. Meld je aan. 

De film is een dringende oproep tot verandering en inclusiviteit. Met “Human Forever” houdt Teun de samenleving een spiegel voor. Omgaan met mensen met dementie kan anders. De film volgt Teun, die al jaren op de gesloten afdeling van een verpleeghuis woont, terwijl hij zijn missie om de levenskwaliteit van mensen met dementie te verbeteren naar een mondiaal niveau tilt. Samen met filmmaker Jonathan de Jong reist hij de wereld rond, onderzoekt hij verschillende benaderingen van dementiezorg en deelt hij ontroerende persoonlijke verhalen.

Maatschappelijke oplossing
Het belang van een maatschappelijke oplossing is groot: een op de vijf mensen krijgt dementie en het aantal mensen met dementie verdubbelt de komende twintig jaar. Indrukwekkende cijfers. Een oplossing voor dit maatschappelijk vraagstuk is er nog niet. Onderzoek is nodig. Maar daarnaast is het noodzakelijk om bewustzijn te creëren voor de situatie van mensen met dementie. En leren hoe wij zo goed mogelijk kunnen omgaan met dementie. Hoe dragen we bij aan een betere toekomst en richten we de maatschappij zo inclusief mogelijk in? Herkenbare vraagstukken waar ons onderwijs en onderzoek ook een bijdrage aan kunnen leveren en waar jij als student of medewerker van betekenis kunt zijn.

Aanmelden
Wil jij de film zien op 23 november in Pathé? Meld je dan snel aan via deze link. Wees er op tijd bij, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Heb je vragen?
Neem contact op met fhmg-events@fontys.nl

Auteur: Rosan d’Anjou

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.