Fontys bouwt verder aan de toekomst en lanceert nieuwe vastgoedagenda

FOR SOCIETY

Eind 2021 werd de nieuwe vastgoedagenda van Fontys vastgesteld door het cvb en de rvt. Het verhaal achter de vastgoedagenda delen we graag met jullie. Omdat ons vastgoed, ons huis, het onderwijs en onderzoek van Fontys ondersteunt. Daarmee maken we impact en faciliteren we onze studenten, docenten en gasten.

We leggen je graag uit wat de vastgoedagenda betekent, en wat de bedoeling achter deze visie is.

Een plek waar iedereen zich thuis voelt
Fontys bouwt aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving. Dat is onze opdracht. De fysieke leer- en werkomgeving , oftewel onze huisvesting, verandert mee met wat die samenleving van ons vraagt. Samen  werken we aan een omgeving die talentgericht, onderzoekend en wendbaar is. Die leer- én werkomgeving gaat niet over losse stenen. Het moet ambitie aansturen en bemoedigen. We creëren een plek waar iedereen zich thuis voelt en waar plaats is voor elke identiteit. Met een focus op talent en kennis.
Door trends en ontwikkelingen, als digitalisering en hybridisering, moeten we onze campussen en gebouwen anders vormgeven. Alleen klaslokalen en studieruimtes zijn niet meer voldoende. Er moet plaats zijn voor coaching, voor onderzoek en ontmoeting en voor een intensievere samenwerking met het werkveld.  Met de nieuwe Fontys Vastgoedagenda 2021 -2030 bouwen we aan die toekomst. We kiezen de komende jaren voor meer Fieldlabs en werken toe naar een Sticky Campus.

Een Sticky campus?
Dat is een omgeving waar je wel moet blijven ‘plakken’. Op deze campus heeft elk instituut een eigen thuisbasis en specifieke onderwijsruimtes. Maar er zijn ook gedeelde onderwijsruimtes en campusbrede voorzieningen zoals horeca, sport, ontspanning en cultuur. Dit is straks de plek waar allerlei mensen samenkomen. Waar onderwijspartners, het bedrijfsleven en studenten elkaar opzoeken om aan projecten en thema’s te werken. Vaak opleidingsoverstijgend en maatschappelijk relevant.  Zie ook het artikel van Bron

De Fieldlabs
De Fieldlabs zijn een belangrijke aanvulling op onze vastgoedvisie. Dit zijn de leerwerkwerkplekken waar onderwijs en het werkveld als het ware samensmelten. Vaak buiten onze eigen locaties. We kennen al de Fontyslocaties op de BIC campus of Automotive campus. Ze zijn flexibel en wendbaar in te zetten in of nabij een relevant werkveld en versterken het hybride leren in een authentieke omgeving. Zo ontstaat een omgeving waar samen leren en samen bouwen als vanzelf gaat. Een omgeving waar het niet meer alleen om Fontys draait, maar om maatschappelijke ontwikkeling.

Tijd voor de uitvoering
De stip op de horizon is gezet, nu is het tijd voor de uitvoering. Een speciale taskforce heeft de opdracht gekregen om de visie uit de vastgoedagenda te realiseren. Maar er ligt voor de komende jaren een uitdaging voor ons allemaal. Samen bouwen we letterlijk en figuurlijk aan ruimte voor vernieuwing, samen bouwen we aan de toekomst. 

Meer lezen over de vastgoedagenda? Bekijk de speciale portal: https://fontysconnect.nl/bouwenaandetoekomst

 Auteur: Yvette Laros

 

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.