Fontys campus Rachelsmolen opent haar deuren naar de stad

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Hoera! De drie splinternieuwe onderwijsgebouwen op campus Rachelsmolen zijn een feit. Iets meer dan twee jaar geleden werd het startsein gegeven voor de bouw, en vandaag, maandag 20 november, betrekken studenten en medewerkers van vijf van onze opleidingsinstituten (Fontys Paramedisch, Mens en Gezondheid, Kind en Educatie, Sociale Studies en Pedagogiek) hun gloednieuwe onderkomen in de gebouwen R11, R12 en R13. Hoewel het onderwijs voor de studenten meteen van start ging, werd er uiteraard ook een feestje gevierd.

Rachelsmolen: inspirerende campus met fijne leer- en werkomgeving
Fontys streeft naar een inspirerende en aangename leer- en werkomgeving voor iedereen. Een plek waar iedereen zich thuis voelt en hartelijk welkom is. Op de campus worden functies en activiteiten zoveel mogelijk gedeeld tussen de instituten, om kruisbestuiving en ontmoeting te stimuleren. Het meest centrale nieuwe gebouw, R11, vormt het kloppende hart van de campus en biedt voor de hele Fontysgemeenschap toegankelijke voorzieningen, zoals een auditorium, evenementenruimte en het Foodcourt (dat vanaf januari klaar is). In het tweede nieuwe gebouw, R12, is het praktijkgericht onderwijs ondergebracht, met diverse skills labs en oefenruimtes. Het derde nieuwe gebouw, R13, is de thuisbasis voor studenten en medewerkers binnen Fontys, met werkplekken en onderwijsruimten.

Fontys opent haar groene campus naar stad en regio
De zwarte hekken rondom de campus zijn verwijderd, resulterend in een open stadsplein met lage hekken en groene barrières. Fontys was al toegankelijk voor studenten, bedrijven, instellingen en bewoners uit de omgeving, maar met deze verandering is de fysieke toegang nu letterlijk ‘a walk in the park’. We zijn open voor de stad en de regio. Bovendien heeft de vernieuwde campus veel groen en fijne verblijfsplekken.

Duurzame gebouwen
Fontys wil actief inspelen op duurzaamheidsontwikkelingen. In het ontwerp en de realisatie van de gebouwen is op verschillende manieren invulling gegeven aan de duurzaamheidsambities van Fontys. De gebouwen zijn gasloos, en verwarmen en koelen gebeurt met een ‘warmte- en koudeopslag’ (WKO). Het regenwater wordt opgevangen in het terrein en geïnfiltreerd in de bodem, er wordt geen regenwater geloosd op het riool. Tevens is hergebruik van meubilair een belangrijk uitgangspunt geweest in de inrichting van de gebouwen.

Ontdek onze vernieuwde campus
En last but not least: we nodigen je van harte uit om de vernieuwde campus zelf te komen ervaren!

 

Auteur: Judith Tollig

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.