Fontys Design Route op Dutch Design Week

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Van 21 tot en met 29 oktober is het zover: de Dutch Design Week (DDW). Ook dit jaar staat Eindhoven weer vol in het teken van design, ontwerp en innovatie. Heb jij zin om dit jaar naar de DDW te gaan? Laat je verrassen door de gave projecten waar studenten en medewerkers van Fontys mee bezig zijn. 

Tijdens de Dutch Design Week van 21 tot en met 29 oktober bruist het in Eindhoven van de vernieuwende concepten, gave events en toffe exposities. En Fontys is volop aanwezig, want ook wij houden ons bezig met innovaties die we graag laten zien op de DDW. Fontys presenteert zich met drie projecten en enkele samenwerkingen.

Something For Society
Studenten van Fontys Venlo Industrieel Product Ontwerpen (IPO en IDE) zetten maatschappelijke uitdagingen om in creatieve en realistische oplossingen. Something for Society geeft een inkijkje in dit proces. Wij laten een selectie van projecten zien op de DDW-locatie aan de Schellekensweg, zoals:

 een innovatief slim kussen om het leven van mensen met dementie te verbeteren. Een blindenstok voor blinden en slechtzienden ter verbetering van de veiligheid in het verkeer. Een slimme bal om inclusiviteit en deelname aan sport op school voor blinde en slechtziende kinderen te vergroten.Een roterende klimwand voor tieners om energie op te wekken.Een luchtreiniger gebaseerd op efficiënte en slimme technologie. 

Zowel studenten als docenten zullen aanwezig zijn om prototypes te demonstreren of om mogelijkheden tot samenwerking te bespreken.

In search for relatable futures
Studenten Trend Research & Concept Creation in Lifestyle (Fontys Academy for the Creative Economy) creëren betekenisvolle toekomstbeelden en concepten, waarin maatschappelijke normen ter discussie worden gesteld of worden geherdefinieerd. Deze projecten inspireren je bij het verkennen van de veranderende tijdsgeest waarin we leven. Tijdens de DDW in Area 51 willen TCL graduates laten zien hoe mogelijke toekomsten eruit kunnen zien, bezoekers uitleggen hoe ze de behoeften van het heden kunnen begrijpen in de veranderende wereld van morgen.

Class of 23
Gedurende de hele Dutch Design Week kan je in het Klokgebouw de groepstentoonstelling Class of 23 bekijken. Hier presenteren zowel Nederlandse als internationale academies een selectie van afstudeerprojecten vanuit verschillende disciplines. De opleiding ArtCoDe  van Fontys Academy of the Arts vertegenwoordigt Fontys. Tijdens de Class of 23 expositie als geheel, presenteert elke academie dit jaar een specifiek project dat volgens hen goed op de huidige tijdsgeest reflecteert. Deze projecten samen vormen de ‘Avenue of Fresh Perspectives’ en bieden een overzicht van de verschillende thematieken die de nieuwste generatie makers in relatie tot de huidige tijd van belang vindt. De academies presenteren deze projecten aan de voorzijde van ieders totaalpresentatie.

Kijk voor het complete programma op de website Fontys projecten Dutch Design Week en op website Dutch Design Week

Tekst: Anneke Beek-Petersen

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.