Fontys Digital Business Concepts werkt samen met The Tailors

FOR SOCIETY

In november start een samenwerking tussen de opleiding Digital Business Concepts (DBC) en The Tailors, een collectief van acht digitale bedrijven in de regio Tilburg. Een belangrijk doel is om talent voor Tilburg te behouden.

‘We merken dat er veel talent naar Tilburg stroomt om te studeren,’ zegt projectleider Jan van Weert van The Tailors. ‘Maar na hun opleiding vertrekken ze en masse naar de Randstad, terwijl Tilburg als maakstad dit talent zo goed kan gebruiken. Door deze samenwerking kunnen bedrijven zich profileren als toekomstige werkgever, maar ook als samenwerkingspartner, klant of opdrachtgever. Studenten gaan multidisciplinair samenwerken aan een vraag uit het bedrijfsleven, gesteund door de verschillende Tailors. Zo leren ze onze bedrijven beter kennen en doen ze ervaring op met werken met en voor onze klanten. Samen komen ze tot een concept dat voorziet in de behoeften. Voorbeelden van klanten zijn Bavaria, Etos, McDonald’s, Rituals, Corendon en platforms als YoungOnes, Dumpert en Amigos.’

Intensiever samenwerken
Ook Fontys is blij met de samenwerking die studenten in staat stelt om nog intensiever samen te werken met het digitale bedrijfsleven aan complexe maatschappelijke vraagstukken. Bovendien verzorgen The Tailors gastcolleges en inspiratiesessies voor studenten. ‘Wij leveren studenten af die concepten ontwikkelen waarmee ze impact maken,’ vertelt DBC-docent Iris van Bossum. ‘Bij The Tailors krijgen ze de kans om dit in de praktijk te brengen. Wat de samenwerking extra interessant maakt, is de aansluiting met trends in de online marketing en de creatieve toepassingen daarvan. Dat is inspirerend en leerzaam voor onze studenten.’

Verschillende disciplines
Binnenkort start het eerste project. Een DBC-student gaat met vier ICT-studenten afstuderen in een teamopdracht. ‘Zo leren studenten om multidisciplinair samen te werken en ervaren ze hoe de verschillende disciplines bijdragen aan een beter eindproduct,’ stelt Iris van Bossum.

Auteur: Jolanda Horsten/beeld: Mark Kieboom Unsplash

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.