Fontys Economische Hogeschool Tilburg en BrabantSport intensiveren samenwerking

FOR SOCIETY

Fontys Economische Hogeschool Tilburg (FEHT) en BrabantSport breiden hun samenwerking uit. Twee jaar geleden ontstonden de eerste initiatieven tussen FEHT en BrabantSport. Nu wordt er doorgepakt met een verlenging én uitbreiding van de samenwerking. 

In opdracht van BrabantSport gaat FEHT de aankomende twee jaar meerdere onderzoeken uitvoeren rondom evenementen die BrabantSport ondersteunt. Als aanvoerder van de ambitie van hét bedrijvennetwerk van Brabant maakt BrabantSport zich samen met meer dan 70 andere organisaties hard voor een sterker Brabant door middel van sport. 

 

Voor Fontys is het belangrijk dat studenten zich in, en met de praktijk samen, kunnen ontwikkelen om zo nog betere professionals af te kunnen leveren op de arbeidsmarkt.

De kracht van sport
De verlengde samenwerking zorgt voor een glimlach op het gezicht van Michel Reinders, directeur BrabantSport: “Prachtig nieuws dat een grote onderwijsorganisatie als Fontys de samenwerking verlengt en wil uitbreiden. Het belang van sport is groot en we hebben bewezen dat we door middel van sport onze provincie echt sterker weten te maken. We willen nieuwe generaties studenten graag inspireren door middel van sport en hen bewust maken van de kracht van sport. Ik ben dan ook erg blij met de intensivering van onze samenwerking met Fontys Economische Hogeschool Tilburg. Met de kennis en expertise van deze opleidingen kunnen we de impact van Brabantse sportevenementen nog beter meten. Op deze manier zetten we extra kracht bij onze boodschap: Brabant sterker door sport.”

Ook Guus van Weegberg, lid van het managmentteam van FEHT is blij met de verlenging van de samenwerking: “Als student en young professional leer je door samen te werken met medestudenten, van onze docenten én van gedreven professionals uit het werkveld. Het is aan ons om een netwerk binnen de wereld van marketing en communicatie op te bouwen waar onze studenten de waarde leren creëren waar het werkveld en de maatschappij om vraagt. Voor de studenten van SPECO Sportmarketing en Sportcommunicatie is BrabantSport dan ook een partner die niet mag ontbreken in ons unieke netwerk.”

Op de foto: Bas te Loo (links) en Marcel Balkestein, manager partnerships BrabantSport in gebouw P4 op de campus in Tilburg. 
Auteur: Sjoukje van der Haring

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.