Fontys Educatie deelt kennis over ‘De Nieuwe leraar’

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Fontys Educatie onderzoekt, verbindt en deelt kennis met het netwerk! In de maanden november en december staat een aantal gratis toegankelijke kennisupdates op het programma, welke in het teken staan van het thema van november en december: De Nieuwe Leraar. We zoomen in op de leraar als persoon en zijn handelen, het coachen van leraren en e-learning. Onze collega’s van het lectoraat Integratief opleiden en boundary crossing praten je op drie woensdagavonden in webinars van 45 minuten bij over de volgende onderwerpen:

 

Webinar 30 november 19.30 uur: ‘Didactiek van e-learning’

Wat is belangrijk bij het ontwerpen van e-learning en in hoeverre is dit anders dan het ontwerpen van traditionele onderwijsinitiatieven? Wat werkt en wat niet? Dr. Dave van Breukelen bespreekt in dit webinar de opbrengsten van tien jaar onderzoek naar het ontwerpen van e-learning.

Aanmelden

Webinar 30 november 20.30 uur: ‘Ontdek je professionele zelf als leraar’

Dr. Ella Ait-Zaouit gaat tijdens het webinar in op het concept ‘teacher identity’ (het beeld van jouw professionele identiteit als leraar), manieren om als onderwijsprofessional daarop te reflecteren en de rol van de specifieke methodiek ‘portrait methodology’.

Aanmelden

Webinar 7 december 19.30 uur:  ‘Moreel leren van leraren stimuleren’

De dynamiek en complexiteit van het leraarsberoep vraagt van leraren om voortdurend op verschillende niveaus weloverwogen handelingskeuzes te maken: afstemmen op de behoeften van leerlingen en de klas als geheel en zich realiseren welke impliciete boodschap er in hun handelen zit. Tijdens het webinar zoomt dr. Helma de Keijzer in op de betekenis van het concept ‘moreel leren van leraren’.

Aanmelden

Webinar 7 december 20.30 uur: ‘Real time coachen van leraren met een app’

In de klas moeten leraren vaak onmiddellijk reageren zonder lang na te denken. Om dit deels onbewuste gedrag te beïnvloeden is een app ontwikkeld waarmee begeleiders leraren ‘real time’ kunnen coachen, tijdens de les. Met de ‘Ear Coach’ app geven begeleiders leraren feedback zonder de les te verstoren. Maurice Smeets legt tijdens dit webinar de ontwikkeling en achtergrond van de app uit en er is ook een live demonstratie van de app in werking. Meer info over de app vind je hier

Aanmelden

Webinar 14 december 19.30 uur: ‘Een kijkje in het hoofd van de leraar: hoe doe je dat?’

Als leraar voor de klas moet je snel kunnen schakelen, beslissen en handelen. Om het handelen van leraren goed te begrijpen en te kunnen beïnvloeden is het belangrijk om naast waarneembaar gedrag ook inzicht te krijgen in de achterliggende cognities. Maar hoe neem je nou een kijkje in het hoofd van een leraar in actie? Welke cognities hebben leraren tijdens het handelen in de klas en welke uitdagingen spelen daarbij een rol? Dr. Frank Crasborn zal deze en andere vragen beantwoorden in dit webinar.

Aanmelden

Schrijf je snel in! Uitgebreide beschrijvingen van de webinars, aanvangstijden en alle aanmeldlinks vind je hier. Deelname is gratis.

Auteur: Linda Koster

Meer nieuws

Lectorale Rede – Groot verschil door klein te doen
Studenten realiseren weggeefkast op basisschool ’t Karregat in Tongelre
Kom op de proef-tuin bij Fontys

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.