Fontys en Saxion bundelen krachten in onderwijsvernieuwing Podotherapie

FOR SOCIETY

De opleidingen Podotherapie zijn de laatste jaren flink gemoderniseerd en sluiten beter aan op de praktijk. Dat is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Fontys Hogeschool, Hogeschool Saxion en de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten.

In opdracht van beide hogescholen verscheen ruim een jaar geleden het rapport ‘Toekomst opleiding Podotherapie’ waarin vier verschillende toekomstscenario’s worden beschreven. Fontys en Saxion werken verschillende lijnen uit deze scenario’s momenteel uit in een gezamenlijk projectplan met daarbinnen eigen focuspunten.

In de nieuwe editie van het vakblad voor Podotherapeuten, Podosophia, lees je een onderwijsartikel waarin directeur Fontys Paramedisch Thom Rutten en manager bij de Academie Gezondheidszorg van Saxion Frank Klein Overmeen, samen met collega’s, alumni en studenten, reflecteren op de uitdagingen rondom het verhogen van de instroom, de doorontwikkeling van de opleiding en de meerwaarde van de samenwerking tussen beide Hogescholen en het werkveld.

Het volledige onderwijsartikel vind je bij de download optie op deze pagina.

 

Geplaatst door: Claudia Hermans

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.