Fontys en Vanderlande versterken elkaar in vitaliteit en welzijn

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Vitaliteit en het welzijn daarmee van medewerkers staat hoog in het vaandel voor Fontys. Dit dragen docenten Nicole Ebben en Ellen van Straalen dan ook graag uit naar ons werkveld. Een mooi voorbeeld hiervan is de unieke samenwerking tussen Vanderlande en Fontys. Een succesvolle samenwerking die al vijf jaar mag bestaan en absoluut voortgezet wordt in de vorm van een Mental Health & Performance Coaching Office bij Vanderlande.

Mike Lie-A-Lien, Health & Well-being Manager bij Vanderlande, vertelt: “Ik ben trots op onze samenwerking en hoe wij elkaar versterken. Deze samenwerking is een voorbeeld van hoe Vanderlande de waarde van Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid uit wil stralen.”

Mental Health & Performance Coaching Office
Met het Coaching Office kunnen de professionals van Vanderlande op een vertrouwelijke manier ondersteuning vinden bij het beheersen van hun werkdruk, stress en spanning, het vinden van motivatie in hun werk, het stellen van doelen, en het verbeteren van concentratie en focus. “Of zij nu hun verhaal willen delen, persoonlijke vragen hebben, vragen hebben met betrekking tot geestelijke gezondheid of prestaties, of gewoon willen brainstormen, iedereen is van harte welkom bij ons!”, vullen Nicole en Ellen aan.

Gastcollege
Op 11 december verzorgde Nicole samen met Mike Lie-A-Lien (Health & Well-being Manager bij Vanderlande) een gastcollege bij Fontys, waarin zij hun ervaringen deelden op het gebied van mentale gezondheid en prestatieoptimalisatie. Dit college belichtte niet alleen de uitdagingen waar werknemers mee te maken kunnen krijgen, maar bood ook concrete handvatten om hier effectief mee om te gaan. Een voorbeeld wat een van de deelnemers aan het gastcollege aanhaalt: “Tijdens het gastcollege vertelde Mike dat hij samen met zijn collega’s het onkruid uit de tuin van een zieke collega hebben verwijderd, om zo deze collega te laten weten klaar te staan voor hem. Dat inspireerde mij enorm en gaf me stof tot nadenken.” Een andere deelnemer vertelt: “Mike deelde een inspirerend verhaal over zijn levenspad en het onderwerp diversiteit, dat relevante voorbeeld raakte me.” Tenslotte deelde een deelnemer: “De ervaringen die Nicole deelde over het samenwerkingsverband tussen Fontys en Vanderlande, maakt me trots om voor Fontys te werken. Dit is een voorbeeld dat hopelijk doet volgen.”

Incompanytraining
Dit programma is tot stand gekomen in de vorm van een incompanytraining. Hiermee draagt Vanderlande niet alleen zorg voor het individu, maar ook voor de organisatie als geheel. Ben jij ook op zoek naar een maatwerkoplossing voor bij jou op de werkvloer? Neem dan contact met ons op via zakelijkhrmenp@fontys.nl of 06-51394377.   

Auteur:  Chantal van de Ven

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.