Fontys Hogeschool Kind en Educatie sluit haar locatie in Veghel

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Fontys Hogeschool Kind en Educatie wil in de zomer van 2023 haar locatie in Veghel sluiten. Vanaf september 2022 worden er daarom geen nieuwe studenten meer op deze locatie ingeschreven. Met de huidige studenten van de opleiding tot leraar basisonderwijs in Veghel wordt dan bekeken hoe zij hun studie succesvol af kunnen ronden op één van de andere locaties in Den Bosch, Eindhoven, Tilburg of Venlo. Nieuwe studenten die zich hebben aangemeld voor de opleiding krijgen de mogelijkheid zich in te schrijven bij één van genoemde vestigingen.

Het besluit om de locatie in Veghel te sluiten heeft meerdere redenen. Het aantal studenten op deze locatie neemt al een aantal jaar af. Daarnaast is er onduidelijkheid over de beschikbaarheid van de huidige locatie na de zomer van 2023. Fontys Hogeschool Kind en Educatie is van mening dat aan de vraag naar een opleiding tot leraar basisonderwijs in de regio prima kan worden voldaan vanuit de locaties in ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Deze combinatie van factoren heeft geleid tot het besluit om de locatie definitief te sluiten.

Voor de medewerkers van de locatie Veghel betekent het besluit dat ook zij naar één van de andere locaties gaan verhuizen. De sluiting van de locatie in Veghel heeft verder geen gevolgen voor hun baan. Fontys Hogeschool Kind en Educatie heeft uiteraard oog voor de impact die dit besluit heeft op studenten en medewerkers en zet zich in om de overgang naar de nieuwe situatie voor hen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Het college van bestuur van Fontys is inmiddels akkoord met het voorgenomen besluit. De sluiting van de locatie in Veghel moet nog wel worden goedgekeurd door de centrale medezeggenschapsraad van Fontys.

Auteur: Erwin Hoeks

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.