Fontys Masterclass met Loiza Lamers op Omroep Brabant

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Omroep Brabant zendt op zondag 10 april om 11.05 uur en om 21.30 uur de Fontys  Masterclass over diversiteit en inclusiviteit met Loiza  Lamers uit.  Op Tweede Paasdag, maandag 18 april, wordt het nog een keer herhaald om 11.04 uur en 15.08 uur. Na 10 april is de Masterclass ook op het Youtube kanaal van Fontys terug te zien.

Het verhaal van Loiza Lamers verscheen onlangs als boek (Loiza) en in een documentaire op Videoland (altijd al Loiza). Daarin vertelt ze openhartig over de weg die ze heeft afgelegd nadat ze haar ouders op haar zesde levensjaar vertelde dat het lichaam waarin ze was geboren, niet bij haar paste.  Bij het grote publiek werd Loiza bekend toen ze in 2015 het achtste seizoen van Hollands Next Top Model won. Ze was daarmee de eerste transgender ter wereld die een dergelijke titel in de wacht sleepte. Daarnaast nam ze twee keer deel aan Expeditie Robinson (2018 en 2021), waarin ze liet zien over een ongelooflijke hoeveelheid doorzettingsvermogen te beschikken.

Tijdens de Fontys Masterclass op 24 maart ging ze met studenten en andere geïnteresseerden in gesprek over de onvoorwaardelijke liefde en steun die ze van haar omgeving kreeg tijdens haar gendertransitie. Maar ook over de vooroordelen en uitdagingen waar ze nog steeds tegenaan loopt en over de  emancipatie van de lhbtiq+ gemeenschap en transgenders in het bijzonder. 

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.