Fontys Onderzoekt: Werkgeluk

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

In de nieuwe videoserie ‘Fontys Onderzoekt’ praten we met onderzoekers, studenten en werkveldpartners over hun  onderzoek. De eerste aflevering gaat over werkgeluk. Bekijk de video.

Docent-onderzoeker Rosalie Reichardt doet onderzoek naar werkgeluk. Haar studenten technische bedrijfskunde zijn de managers van de toekomst en gaan al in het eerste jaar aan de slag met dit thema. Student Isolde Stevens heeft al belangrijke inzichten opgedaan tijdens haar onderzoek naar dit thema. Oud-student en organisatieadviseur Mark van Bemmel ervaart als leidinggevende hoe belangrijk werkgeluk is in de praktijk. 

Fontys Onderzoekt
Binnen Fontys wordt heel veel praktijkgericht onderzoek gedaan. Maar wat wordt er dan onderzocht en voor wie? Hoe doen wat dat? En wat levert het op? Wie zijn erbij betrokken en waarom is het zo belangrijk? In Fontys Onderzoekt praten we met onderzoekers, studenten en werkveldpartners over hun specifieke onderzoek. Zo vinden we antwoorden op onze vragen en krijgen we beter inzicht in het maatschappelijk belang van praktijkgericht onderzoek bij Fontys.

Bekijk de video. Meer weten over dit onderzoek naar werkgeluk? Ga dan naar de website.

Tekst: Ingrid Oonincx

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.