Fontys organiseert congres kindermishandeling

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Van 14 tot en met 20 november 2022 is de landelijke Week tegen Kindermishandeling. Uiteraard besteden we hier binnen Fontys expliciet aandacht aan, want ook wij hebben een belangrijke rol in de strijd tegen kindermishandeling. Op maandag 14 november vindt er daarom voor de educatieve en pedagogische opleidingen een congres plaats over kindermishandeling. 

Zowel slachtoffers als plegers van kindermishandeling zullen hun ervaringen delen in een plenaire sessie en deelnemers gaan middels diverse keuzeworkshops aan de slag met dit thema. Daarnaast is er de vuile-was-manifestatie bij Pathé bioscoop in Tilburg, welke voor iedereen vrij toegankelijk is. De Tilburgse wethouder Marcelle Hendrickx en lector Maaike Kooijmans zullen het congres openen. Het congres is onderdeel van het totale programma van de regio Hart van Brabant, waarin er een week vol activiteiten is. Om aandacht te vragen voor kindermishandeling, maar vooral ook om samen de aanpak tegen kindermishandeling te versterken. Nieuwsgierig naar het programma? Kijk op de website.  

Aanmelden voor het congres op maandag 14 november is nog mogelijk voor zowel mensen uit het onderwijsveld als studenten van Fontys. Dit kan via deze link.

 

Auteur: Karlijn Agten 

 

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.