Fontys organiseert event over ‘niet-pluisgevoel’ en geweld in (afhankelijkheid)relaties

FOR SOCIETY

Een niet-pluisgevoel. Elke (zorg)professional kan er in de praktijk mee te maken krijgen. Wat doe je als je vermoedt dat er geweld in het spel is? Wat mag je doen, en wat kún je doen? En hoe onderzoek je of het niet-pluisgevoel terecht is? Als professional kun je een groot verschil maken door niet weg te kijken, maar de signalen te herkennen en te handelen. Tijdens refereeravond ‘Niet pluis: dichterbij dan je denkt’ op dinsdag 12 april 2022 neemt Fontys je mee in dit thema.

Er bestaan veel misverstanden over geweld in (afhankelijkheid)relaties. Vaak denken mensen aan fysiek geweld, zoals slaan. Maar geweld gaat veel verder dan dat, het kan ook gaan om psychische mishandeling die op het eerste oog minder zichtbaar is. En op alle leeftijden, niet alleen bij kinderen. In werkelijkheid kan het ook gaan over een overbelaste mantelzorger die vanuit vermoeidheid en machteloosheid dingen doet die hij of zij zelf ook niet wil. En ook aan de slachtofferkant moet je niet afgaan op het uiterlijk: ook een keurig verzorgde, vrolijk ogende dame kan slachtoffer zijn.

Belangrijk thema
Deelnemers aan de refereeravond op 12 april doen nieuwe kennis op over geweld in afhankelijkheidsrelaties van 0-100 jaar. Ook krijgen zij praktische handvatten om toe te passen in de praktijk, met als doel handelingsverlegenheid weg te nemen. Aan het woord komen onder andere een lector, een ervaringsdeskundige en een aandachtsfunctionaris huiselijk geweld. Voor deelnemers is er (online of op locatie) ruimte om vragen te stellen en de avond wordt afgesloten met een interessante rondetafel iscussie. De refereeravond past bij eerdere initiatieven van Fontys om aandacht te vragen voor dit thema. Eerder organiseerde Fontys het Denk Groter debat met Karin Bloemen dat in het teken stond van haar jeugd vol misbruik en geweld.

Event bijwonen
Dit event is bij te wonen door iedereen die zich meer bewust wil worden van dit thema, op professioneel vlak of privé. Deelname is gratis, inschrijven is verplicht en kan via deze website. Het event vindt plaats op 12 april van 18.30-21.30 uur en is online (vanaf 19.30 uur) of op locatie bij Fontys in Eindhoven bij te wonen.

Ja, ik doe graag mee aan deze refereeravond

 

Auteur: Rianne van Hoek

 

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.