Fontys Paramedisch start nieuw studiejaar samen met werkveld

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Tijdens het kick-off event op donderdag 29 augustus kwamen medewerkers van Fontys Paramedisch, het paramedische werkveld en samenwerkingspartners op het gebied van onderzoek en innovatie samen om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en kennis en ervaringen te delen.  Het evenement markeerde de gezamenlijke start van het studiejaar en was het eerste in een reeks van drie grote werkveldevents die voor dit studiejaar gepland staan. 

Verdieping in onderwijsontwikkeling en in elkaar 
Het ochtendprogramma stond in het teken van onderwijsinhoudelijke inspiratie en workshops. Naast een keynote van prof. dr. Katrien Cuyvers over zelfregulerend leren, werden alle deelnemers in twee rondes op verschillende thema’s bij elkaar gebracht. Praktijkbegeleiders, opdrachtgevers, docent-onderzoekers, studiecoaches en leerprocesbegeleiders deelden in een open sfeer hun kennis en ervaringen en ontdekten wat ze van elkaar kunnen leren.  

Directeur Thom Rutten: ‘Samen met onze partners zetten wij ons elke dag in om bewust bekwame zorgprofessionals van de toekomst op te leiden. Een open samenwerking en het spreken van dezelfde taal is hierin cruciaal. Een event als dit, waarin we ontdekken wat we van elkaar kunnen leren en hoe we moeten leren, draagt hier zeker aan bij.’  

De deelnemers sloten de dag af met een keynote van lector prof. dr. Eveline Wouters over de implementatie van technologie in de zorg, gevolgd door een update van de laatste ontwikkelingen en innovaties in de paramedische zorg. De waardevolle uitwisseling en ontspannen sfeer maakte het een geslaagd eerste evenement. 

Event gemist? Of nog eens nagenieten?
Bekijk de aftermovie en beleef alle hoogtepunten opnieuw.

Leren, ontdekken en verbinden met studenten op 4 februari 2025 

Fontys Paramedisch pakt door en organiseert op dinsdag 4 februari 2025 het tweede event van dit studiejaar, dit keer voor medewerkers, het paramedische werkveld, samenwerkingspartners op het gebied van onderzoek en innovatie, én studenten.  
Een dag om elkaar beter te leren kennen, nieuwe mogelijkheden te verkennen en samen dieper in te gaan op de kansen en uitdagingen die er liggen. Meer informatie over het dagprogramma en het aanmelden volgt binnenkort. 

auteur: Claudia Hermans

Meer nieuws

Challengeweek040: Studenten lossen uitdagingen werkveld op
Fontys for Society Event: Samen trots vooruit
Fontys for Society Event: Samen trots vooruit

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.