Fontys Sport en Bewegen ontruimd vanwege dreigend gaslek in de buurt

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Vanwege een dreigend gaslek in de buurt, is vanmiddag het gebouw van Fontys Sport en Bewegen in Eindhoven ontruimd. Ongeveer 250 studenten en een groep medewerkers moesten het gebouw aan de Theo Koomenlaan verlaten. 

In de Professor Holstlaan dreigt een hogedrukgasleiding te verzakken en dat kan een gevaarlijke situatie opleveren. De omgeving is daarom afgesloten, de A2 en N2 zijn dicht en onder meer een aantal woningen in de omgeving is ontruimd.

NL-Alert

Iedereen in de omgeving ontving een NL-Alert met onder meer de boodschap ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven. Omdat het niet duidelijk is hoe lang deze potentieel gevaarlijke situatie gaat duren heeft Fontys besloten, de situatie afwegende, het gebouw aan de Theo Koomenlaan te sluiten, zodat iedereen naar huis kan komen. De studenten en medewerkers hebben instructies gekregen hoe ze dat het beste kunnen doen.

Een aantal wegen is namelijk afgesloten en er staan forse files, maar bussen en treinen rijden zover bekend wel. Mochten studenten en medewerkers om een bepaalde reden toch niet naar huis kunnen, dan kunnen zij tot 22.00 uur terecht in meerdere gebouwen op campus Rachelsmolen.

Actuele situatie

Een woordvoerder van de hogeschool verwacht dat de school rond 15.00 uur helemaal leeg zal zijn en het gebouw dicht gaat. Kijk voor de meest actuele informatie over het gaslek op de website van Omroep Brabant.

Voor dringende vragen kun je terecht bij het Klantcontactcentrum van Fontys.

Auteur: Petra Merkx

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.