Fontys Talk 13 april: impact maken met techniek

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Op woensdag 13 april vindt in Venlo de tweede Fontys Talk plaats met de titel ‘Impact maken met techniek’. Alumnus Stephan Schürmann vertelt graag over de start van zijn eigen bedrijf. Stephan vertelt je er graag meer over. 

Alumnus Stephan Schürmann startte tijdens zijn opleiding als Industrieel Product Ontwerper zijn eigen bedrijf de Blackbelt-3D. Om de mogelijkheden van 3D-printen te benutten is er een horde te nemen. Het kost tijd voordat een organisatie de kennis heeft opgedaan die nodig is om de 3D-technologie efficiënt en effectief in te zetten. Blackbelt-3D ondersteunt bij het verkrijgen van een realistische kijk op timing en middelen. En bij het ontketenen van de kracht van 3D-bandtechnologie. Onlangs heeft hij ook een 3D Printfarm, met maar liefst dertien 3D printers, gerealiseerd.

Benieuwd hoe Stephan zijn 3D-printtechniek de wereld verandert? En welke impact dat heeft? Stephan Schürmann en zijn gasten inspireren studenten, docenten en werkveld tijdens deze Fontys Talk met eigen praktijkvoorbeelden en anekdotes. Ben jij er klaar voor? Meer informatie en aanmelden kan via deze pagina.  

Datum:   woensdag 13 april 
Locatie:  Fontysgebouw, Tegelseweg 255, Venlo 
Tijd:        19.00 – 21.30 uur

Al 25 jaar is Fontys een ‘bron’ van kennis in Zuid-Nederland. En onze alumni zijn het levende bewijs voor het ‘Fontys for Society’ gedachtengoed. Samen met hen maken we het onderwijs van nu en de toekomst. In een serie van vier Fontys Talks laten alumni zien hoe zij van betekenis zijn voor de wereld om ons heen. Klik hier om meer te lezen over de andere Fontys Talks.

Auteur: Jessy Kouwenberg 

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.