Frans Möhring benoemd als interim-lid college van bestuur

FOR SOCIETY

De raad van toezicht van Fontys heeft Frans Möhring, directeur van de dienst P&O, benoemd als interim-lid van het college van bestuur van Fontys. Frans zal deze rol vervullen vanaf 1 april tot het moment dat de vacature definitief ingevuld is.

Omdat Elphi Nelissen per 1 april haar functie neerlegt, was er op korte termijn versterking nodig van het college van bestuur. Met Frans Möhring is een interne kandidaat gekozen die al goed ingevoerd is bij Fontys en dus vrijwel onmiddellijk aan de slag kan. ‘Frans is als directeur van de dienst P&O bij veel grote thema’s en dossiers betrokken. Daarnaast denken we dat Frans over de bestuurlijke vaardigheden beschikt die op dit moment en in deze functie vereist zijn’, aldus Marc Hendrikse, voorzitter van de raad van toezicht. ‘We zijn zeer blij dat Frans deze taak op zich neemt.’

Afgesproken is dat Frans niet de volledige portefeuille van Elphi overneemt. Grote, langlopende dossiers die zich niet lenen voor een tijdelijke invulling zullen door Joep Houterman en Hans Nederlof worden beheerd. Frans zal een aantal instituten in de sectoren T&I en economie aansturen en daarnaast FHICT, HRM/TP, FHMG en FPH. Verder neemt hij uiteraard deel aan de vergaderingen van het college van bestuur, het overleg met de raad van toezicht en met de centrale medezeggenschapsraad. Het primair proces ‘onderwijs en onderzoek’ verschuift voorlopig naar bestuursvoorzitter Joep Houterman.

Verder is afgesproken dat Frans zijn taak als directeur van de dienst P&O gedurende zijn interim-periode als cvb-lid neerlegt. Over de tijdelijke vervanging van Frans bij de dienst verwachten we kort na de carnavalsvakantie meer duidelijkheid. Frans Möhring kijkt ernaar uit om de komende maanden het college van bestuur te versterken. ‘Ik vind het heel mooi dat we deze tijdelijke rol intern kunnen invullen. Ik hoop een goede verbinding te kunnen zijn tussen de bestuurstafel en de instituten en bij te kunnen dragen aan het bereiken van de doelen die we ons in Fontys for Society gesteld hebben.’

Auteur: Sander Peters

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.