Frans Möhring nieuw lid college van bestuur

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

De raad van toezicht van Fontys heeft Frans Möhring, de huidige directeur van de dienst P&O, benoemd als lid van het college van bestuur. Frans zal zijn nieuwe functie starten vanaf 15 september 2023. Hij volgt Hans Nederlof op die begin juli na bijna negen jaar afscheid nam van Fontys.

Frans Möhring (1965) werkt sinds 21 oktober 2019 bij Fontys als directeur van de dienst P&O. In het voorjaar van 2022 fungeerde Frans bijna een halfjaar lang als interim-lid van het college van bestuur. Voordat Frans bij Fontys aan de slag ging, was hij P&O-directeur bij MBO Rijnland, een organisatie met 17.000 studenten en 1.600 medewerkers. Daarvoor werkte hij onder meer als HR-directeur bij Vedior en KPN. Frans studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam, woont in Leiden, is getrouwd en heeft twee (volwassen) kinderen.

Binnen het college van bestuur van Fontys gaat Frans een groot deel van de portefeuille van Hans Nederlof op zich nemen. Daarnaast zal Frans ook een aantal instituten ‘onder zijn hoede’ krijgen. De precieze verdeling van de portefeuilles zal op korte termijn met de andere leden van het college van bestuur worden uitgewerkt.

Kansen

Frans Möhring kijkt ernaar uit om in september aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen. ‘Vorig jaar heb ik al kunnen ervaren of een rol als bestuurder mij past. Toen Hans Nederlof zijn vertrek aankondigde, heb ik niet getwijfeld en ben ik voor deze baan gegaan. Ik ben natuurlijk heel blij met mijn benoeming en heb ongelooflijk veel zin om de komende jaren samen met Arian en Joep vanuit het college van bestuur vorm te geven aan de verdere ontwikkeling van Fontys. Er liggen lastige vraagstukken vóór ons, maar zeker ook kansen. Fontys is een mooie, sterke organisatie met een inspirerende en super relevante koers. Dat geeft mij in elk geval heel veel vertrouwen voor de toekomst.’

Vertrouwen

De raad van toezicht prijst zich gelukkig met de aanstelling van Frans Möhring. ‘Op de eerste plaats is het een groot pluspunt dat Frans de organisatie én de rol van het college van bestuur goed kent en zich niet vanaf “nul” hoeft in te werken’, aldus voorzitter Marc Hendrikse. ‘Er staat Fontys de komende tijd een groot aantal uitdagingen te wachten waarbij de slagkracht en complementariteit van een voltallig college van bestuur van grote waarde is. Verder is Frans natuurlijk een zeer capabele directeur in wie wij ook als bestuurder alle vertrouwen hebben.’

Verbinder

Ook de overige twee leden van het college van bestuur zijn verheugd over de benoeming. ‘Wij werken al geruime tijd zeer nauw samen met Frans als directeur P&O en in de periode als interim bestuurder en dat is altijd uitstekend bevallen’, aldus Joep Houterman, voorzitter van het college van bestuur. ’ Arian Steenbruggen, lid van het college van bestuur, vult aan: ‘Frans is een echte verbinder bovendien, niet onbelangrijk binnen Fontys én met het oog op de uitdagingen die ons te wachten staan. Wij kijken er naar uit om in september in de nieuwe samenstelling verder te werken aan de strategische doelen en toekomst van Fontys en onze regio’s.’  

 Auteur: Sander Peters

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.