Frens Vonken nieuwe directeur Fontys Hogeschool ICT

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Het college van bestuur heeft Frens Vonken per 1 januari 2022 benoemd tot directeur van Fontys Hogeschool ICT (FHICT). Frens Vonken volgt hiermee Ad Vissers op die per 1 augustus 2021 vertrokken is.

Frens Vonken is geen onbekende binnen Fontys. Sinds 1990 werkt Frens al bij (voorlopers van) Fontys. In de 25 jaar dat Frens bij FHICT werkt, vervulde hij verschillende functies; docent, onderwijsontwikkelaar, coördinator onderwijsontwikkeling, opleidingscoördinator, teamleider, curriculumeigenaar, associate lector en locatiemanager van FHICT Tilburg. Rode draad in zijn loopbaan is het innoveren van onderwijs en onderzoek in afstemming met het werkveld. Naast zijn werk bij FHICT was Frens tussen 2016 en oktober 2021 voorzitter van de stichting HBO-i, het landelijk platform van hbo-ict-opleidingen.

Gevraagd naar zijn ambities als directeur van FHICT, zegt Frens Vonken: ‘Ik kijk er enorm naar uit om dit krachtige ecosysteem van ICT-innovatie met het team van FHICT en Fontys verder uit te bouwen. Ik werk als directeur graag aan een organisatie waarin iedereen met zijn specifieke kwaliteiten een gewaardeerde bijdrage levert aan het succes, een organisatie die internationaal toonaangevend is in onderwijs en onderzoek voor het vernieuwen van de beroepspraktijk’.

Het college van bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Frens Vonken voor FHICT de juiste persoon op de juiste plek is. ‘Frens kent dit instituut als geen ander, durf ik wel te zeggen. Hij heeft bovendien volop bewezen dat hij het instituut met zijn innovatie-drive en duidelijke toekomstvisie verder kan versterken’, aldus bestuursvoorzitter Joep Houterman.

Auteur: Sander Peters

 

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.