Gebouw MindLabs officieel geopend

FOR SOCIETY

Op woensdag 27 september werd het MindLabs-gebouw officieel geopend. Het gebouw werd in februari al in gebruik genomen door studenten en medewerkers van Fontys Journalistiek en het Fontys ICT InnovationLab.  Vanaf de Spoorzone in Tilburg ontwikkelen zij met andere kennisinstellingen en organisaties nieuwe toepassingen die maatschappelijke vraagstukken helpen oplossen.

Burgemeester van Tilburg Theo Weterings heette samen met cabaretier Lieven Scheire de gasten welkom. Waarna iedereen een uitgebreide rondleiding kreeg langs vijf zogenaamde kennisstations met demonstraties en presentaties van onderzoekers, ontwikkelaars, studenten, bedrijven en instellingen die bij MindLabs betrokken zijn. Om 17.30 uur was het tijd voor het ‘moment suprême’; de symbolische openingshandeling van het gebouw. Uiteraard helemaal in stijl van de MindLabs gedachte en visie, met hologrammen, AI-karakters en breaking news updates. Met deze opening wordt een lange periode van bouwen, inrichten en proefdraaien afgesloten.

“MindLabs is open en klaar voor de toekomst. Van zijn bewoners, de stad en de regio. Het nodigt uit tot een open verbinding met andere kennisinstellingen, ondernemers en overheden. Midden in de samenleving, met oog voor de vraagstukken van die samenleving. Hiermee sluit MindLabs naadloos aan bij ‘Fontys for society’”, aldus Arian Steenbruggen, namens Fontys bestuurslid van de vereniging MindLabs.

De bewoners

MindLabs is een initiatief van Fontys en de gemeente Tilburg. Vanuit hun ambitie naar innovatie en samenwerking op maatschappelijke thema’s hebben zij besloten samen het gebouw te realiseren en een beweging in gang te zetten. Eigenaren van het MindLabs-gebouw zijn dan ook de gemeente Tilburg en Fontys Hogeschool. 
Fontys huisvest de studenten en medewerkers van Fontys Journalistiek en Fontys ICT InnovationLab in het gebouw. Andere MindLabs-partners huren een deel van het pand. Grotere huurders zijn DPG Media, Onderwijsgroep Tilburg, Tilburg University en Uitgeverij Zwijsen. 

Vereniging MindLabs

De vereniging MindLabs is een samenwerkingsverband waarin zes kennisinstellingen, overheden en een groeiend gezelschap van bedrijfspartners, maatschappelijke instellingen en startups participeren. De partners onderzoeken samen met een brede blik de mogelijkheden en verantwoorde inzet van technologieën die interacteren met menselijk gedrag; ofwel human centered AI.

Aansprekend programma vanuit de Spoorzone

De nieuwbouw van Mindlabs ligt in het hart van de Tilburgse Spoorzone: het gebied ten noorden van het stadscentrum. Pal naast het centraal station en de LocHal, om precies te zijn. Dit nieuwe innovatiecentrum brengt onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven bij elkaar onder één dak. Mindlbas zorgt voor een divers en aansprekend programma, het hele jaar door. 

Auteur: Judith Tollig 

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.