Gebouw MindLabs Tilburg officieel opgeleverd

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Op maandag 30 januari was het zover; gebouw MindLabs is officieel opgeleverd. Dat betekent dat de verhuizing van Fontys Journalistiek en het Fontys ICT Innovation Lab van start kan. Op maandag 6 februari nemen studenten en medewerkers van deze instituten hun nieuwe leer- en werkomgeving in MindLabs op feestelijke wijze in gebruik.

MindLabs is het centrum voor innovatieve technologie waar onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven onder één dak samenkomen en samenwerken. Het gebouw biedt allerlei mogelijkheden voor ontmoeting, inspiratie en onderzoek. Een dynamische omgeving die snel kan inspelen op technologische ontwikkelingen. Fontys is verheugd en trots op de realisatie van dit bijzondere project.

MindLabs is gebouwd op de plek van de voormalige Hal 70. Deze oude spoorhal is gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw naar een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. De stalen spanten van Hal 70 zijn opnieuw gebruikt in het nieuwe gebouw. De bouw startte in augustus 2019 door Ballast Nedam Zuid en BINX Smartility. 

De andere bewoners
Eigenaren van het gebouw zijn de gemeente Tilburg en Fontys Hogeschool. Andere MindLabs-partners huren een deel van het pand. Grotere huurders zijn onder andere DPG Media, Onderwijsgroep Tilburg, Tilburg University, Uitgeverij Zwijsen en de Vereniging MindLabs.
Wanneer het gebouw vol in bedrijf is, volgt er een officiële feestelijke opening om te vieren dat het gebouw klaar is.

Benieuwd naar de bouw van MindLabs? Bekijk de timelaps:

 

Auteur: Kim de Veer

 

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.