Gemeenteraadsleden maken kennis met Fontys for Society

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Gesprekken met studenten en presentaties van praktijkgericht onderzoek vormden een belangrijk deel van het bezoek dat zestien gemeenteraadsleden op woensdag 23 februari aan Fontys in Eindhoven brachten. Daarnaast lieten de Eindhovense gemeenteraadsleden zich informeren over Fontys for Society waarbij het bijdragen aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken in onderwijs en onderzoek centraal staat. Daarbij werkt Fontys zoveel mogelijk samen met bedrijven en instellingen in de regio.

De (kandidaat) gemeenteraadsleden en commissieleden van de gemeente Eindhoven werden ontvangen in het Nexusgebouw op het TU/e-terrein waar Fontys samenwerkt met het mbo en wo. Voorzitter van het college van bestuur Joep Houterman vertelde vervolgens over de maatschappelijke impact die Fontys met Fontys for Society maakt en wil maken. Met de Gemeente Eindhoven wordt al in verschillende projecten samengewerkt. Dit kan volgens Houterman structureler en op meerdere thema’s.

Praktijkgericht onderzoek
In de persoonlijke gesprekken die de gemeenteraadsleden met studenten voerden, werd onder andere ingegaan op de verschillende projecten waar studenten aan werken en wat hen persoonlijk bezighoudt. Tijdens de speeddates met lectoren kregen de raadsleden uitleg over de betekenis van praktijkgericht onderzoek voor de samenleving en de kennisthema’s waarop Fontys graag een bijdrage wil leveren: ondersteunende technologieën, slimme mobiliteit, gezonde en inclusieve samenleving, creatieve economie, toekomst van leren en duurzaamheid en circulariteit.

De stad verder helpen
Raadslid Ed Winters vond het een interessant bezoek: “Het is belangrijk om te vernemen van studenten, docenten en onderzoekers hoe zij meehelpen om vorm te geven aan maatschappelijke vraagstukken voor het bedrijfsleven, de overheid en de inwoners in de stad. Met Fontys for Society zit Fontys met studenten en onderzoek in de haarvaten van de maatschappij. Zo helpen zij onze stad verder.”

“Samen werken we aan een eerlijk, menselijk en duurzaam Eindhoven. Daar hebben we iedereen bij nodig,” aldus raadslid Eva de Bruijn. “De afgelopen jaren heb ik gezien hoe studenten, docenten en onderzoekers van Fontys aan deze missie bijdragen, bijvoorbeeld met de Moral Data City Hunt van het expertisecentrum Circulaire Transitie. Samen kunnen we Eindhoven veranderen.”

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.