Gratis en anonieme online zelfhulp modules

FOR SOCIETY

Hoe zit jij in je vel? Slaap je goed? Durf je je medestudenten aan te spreken om feedback te geven? Geef je je eigen grenzen aan? Heb je plezier in zowel school als privé? Het is fantastisch als je deze vragen positief kunt beantwoorden. Maar wat als dat niet zo is? Ter ondersteuning van je mentale fitheid en veerkracht kun je als student met je Fontysaccount gratis gebruikmaken van online zelfhulp modules, ook bekend als e-health. Online zelfhulp modules kunnen ook erg handig zijn om in te zetten tijdens de begeleiding van studenten.  

Wat zijn online zelfhulp modules?
Online zelfhulp modules – op verschillende onderwerpen – kun je volledig anoniem en zelfstandig doen. Je kiest zelf welke en hoeveel modules je volgt. Je bepaalt zelf wanneer het je uitkomt. Ook je studentcoach kan naar aanleiding van een gesprek met jou een online module aanbevelen.

Hoe werkt het?
Fontys heeft deze online modules aangekocht bij een externe partij Mirro. In deze geanonimiseerde online omgeving leer je omgaan met alledaagse (stress)situaties. Elke module bevat tips, oefeningen en ervaringsfilmpjes. Bijvoorbeeld over feedback geven, beter kunnen slapen, je studie/privé beter in balans krijgen en omgaan met stress. Sommige modules gaan wat meer de diepte in, zoals de modules angst en paniek, piekeren en ‘Je smartphone de baas’. Zo werk je op een laagdrempelige manier zelfstandig aan je eigen mentale fitheid, om (weer) lekker in je vel te komen zitten. 

Wil je meer weten over dit onderwerp? 
Ga dan naar de website Fontys Helpt of ga naar jouw studentcoach.
Wil je meer weten over dit onderwerp als studentcoach ga dan naar Fontys.nl/studentencoaching.

Auteur: Kim Meijer Ricker

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.