Havo Praktijk (P) traject bij Fontys Venlo

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Deze week startte de tweede lichting van het OGVO met hun Havo Praktijk (P) traject bij Fontys Venlo.  Dit initiatief richt zich op vierdejaars- en vijfdejaars-havisten en heeft als doel de leerlingen meer praktisch te betrekken bij hun leerproces en hen tegelijkertijd te verbinden met de regio. HavoP is een schoolexamenvak dat aansluit bij de behoefte van havisten om theorie en praktijk te combineren en de relevantie te zien door kennis in de praktijk toe te passen.

Door deel te nemen aan praktijkgerichte opdrachten die nauw aansluiten bij het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in de omgeving, krijgen de leerlingen een voorproefje van wat ze kunnen verwachten in hun verdere studie en carrière. Het project is een samenwerkingsverband tussen OGVO (Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken), Fontys Venlo, Supply Chain Valley en de gemeente Venlo, en biedt een waardevolle brug tussen het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs.

Leerlingen ervaren de voordelen van deze praktijkgerichte benadering. Ze geven aan dat ze zich beter kunnen concentreren tijdens de praktijkopdrachten en dat de dag voorbijvliegt. Ook het bezoeken van regionale bedrijven vinden ze interessant.

Het project helpt niet alleen om de leerlingen voor te bereiden op hun verdere onderwijs, maar versterkt ook hun binding met de regio en de toekomstmogelijkheden die deze biedt. Gerard Sijben, coördinator vanuit Fontys Venlo licht toe: ‘We laten de leerlingen graag kennismaken met alle mogelijkheden bij Fontys Venlo. Deze samenwerking past ook heel goed bij de vernieuwde onderwijsinfrastructuur waaraan we gezamenlijk bouwen met het vo, mbo en hbo. Zo bieden we voor alle leerlingen en studenten een passende leerlijn. Ook de uitwisseling van docenten onderling is van grote toegevoegde waarde. We gaan steeds meer samenwerken en leren ook veel van elkaar.’

Met zoveel lokale partijen die betrokken zijn, is het duidelijk dat dit project een belangrijke stap is om de havo-leerlingen, in gezamenlijkheid, klaar te stomen voor een succesvolle toekomst in de regio.

Geplaatst door: Anita Hammans

Meer nieuws

Challengeweek040: Studenten lossen uitdagingen werkveld op
Fontys for Society Event: Samen trots vooruit
Fontys for Society Event: Samen trots vooruit

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.