Henning Janßen stopt als directeur Techniek en Logistiek

FOR SOCIETY

Henning Janßen, directeur van Fontys Techniek en Logistiek (FTenL), legt per 1 maart 2023 zijn functie neer. Hij is sinds twee jaar directeur; daarvoor was hij docent bij Fontys International Business School (vanaf 2007) en vanaf 2012 binnen hetzelfde instituut opleidings- en onderwijsmanager.  

‘Na twee intensieve jaren ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet over de noodzakelijke vaardigheden en bekwaamheden beschik die ons instituut in de huidige situatie nodig heeft’, aldus Henning. ‘Ik heb me in de voorbije jaren meer en meer geconcentreerd op dingen waar ik niet zo goed in ben en heb daardoor de dingen waar ik wel goed in ben, wat verwaarloosd. Het gevolg: ik kreeg lichamelijke klachten. En als het lichaam niet meer meedoet, is het moeilijk om de juiste en belangrijke beslissingen te nemen. Daarom heb ik in overleg met het college van bestuur besloten mijn functie als directeur van FTenL neer te leggen. Een moeilijke beslissing voor mij, maar de juiste voor mijn instituut en voor Fontys. Ik wil iedereen die ik onderweg heb ontmoet van harte bedanken voor de intense en uitdagende tijd, ik heb veel geleerd. Ik wens iedereen, maar vooral mijn collega´s van FTenL veel succes en gezondheid voor de toekomst.’

Het college van bestuur respecteert de beslissing van Henning Janßen. ‘Het is een dapper besluit’, aldus bestuursvoorzitter Joep Houterman. ‘Mede namens Hans Nederlof en Arian Steenbruggen wil ik Henning danken voor de prettige samenwerking en voor het feit dat hij de verantwoordelijkheid heeft genomen aan het einde van de waarnemingsperiode van Bram ten Kate. Ik hoop dat Henning spoedig een andere mooie functie vindt binnen Fontys, een die hem beter past.’

Het college van bestuur heeft Anja Klomps – een van de twee directeuren van Fontys Economie en Communicatie (FEC) – aangesteld als interim-directeur per 1 maart 2023. Een deel van haar taken bij FEC wordt overgenomen door haar collega-directeur Ralph van Disseldorp en de MT-leden. Anja is aangesteld voor een periode van een jaar om samen met FTenL de basis te leggen voor de toekomst waarin onderwijs en onderzoek in de vakgebieden van het instituut geborgd is.

Auteur: Sander Peters

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.