Hoe werkt dat eigenlijk; open onderwijs bij ICT?

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Als student bij Fontys ICT, leer je op een manier die past bij jou. Dat betekent dat er verschillende onderwijsvormen gehanteerd worden, waarbij veel variatie geboden wordt in mate van structuur, voorspelbaarheid en vrijheid. Open onderwijs, ook wel open learning, is daar een bijzondere variant binnen. Maar wat betekent dat dan eigenlijk? In de eerste aflevering van Updates Available Online spreekt Erdinç Saçan als host en docent met Eric Slaats, geestelijk vader van open learning.

Learning by doing 
ICT is een werkveld wat continue veranderd. Klassieke structuren, lesboeken en kennisreproductie past dan niet bij het opleiden van toekomstig professionals die zelflerend zijn. Als ICT’er moet je namelijk continue nieuwe dingen eigen maken, je kennis ontwikkelen en dat vraagt om een nieuw soort onderwijs. Eric Slaats bouwde mee aan de visie die achter open onderwijs staat; een onderwijsvorm waarin de student zelf regie heeft en diens passie, interesse en talent kan volgen in je eigen project. Learning by doing in een setting die past bij jou.

Eigenaar van jouw proces 
Als student heb je 100% eigenaarschap, maar ook denk je mee over je hele proces, inclusief beoordeling. Niet alleen zorgt dat voor meer motivatie, het helpt ook om professionals met unieke skillsets te trainen. Maar, hoe werkt dat dan eigenlijk? Wat zijn de uitdagingen? Erdinç Saçan is docent-onderzoeker bij Fontys ICT en gaat in gesprek met Eric Slaats over dit onderwerp in de eerste aflevering van Updates Available Online.

Open Learning
Open learning is één van de vier leervormen die Fontys ICT aanbiedt. Hierbinnen is voor studenten volop ruimte om hun eigen pad vorm te geven. Meer informatie over Open Learning (en andere leervormen) is hier te vinden

Updates Available Online is onderdeel van de kennissessies op het Fontys ICT InnovationLab op Strijp-T, getiteld Updates Available. Hierin worden experts uitgenodigd om hun kennis te delen, maar ook om te horen wat er zoal speelt binnen specifieke thema’s. Meer informatie is hier te vinden. 

Auteur: Guido Segers

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.