Hoe wonen senioren langer fijn zelfstandig? Fontys onderzoekt mee

FOR SOCIETY

Fontys Centre of Expertise Health en Het Juiste Thuis hebben afgelopen woensdag hun samenwerking officieel gemaakt: Fontys gaat meewerken aan het oplossen van vraagstukken over het fijn, langer zelfstandig wonen van senioren. Fontys is de 40e partner die zich aansluit bij Het Juiste Thuis, een samenwerkingsverband van onder meer gemeenten, woningcorporaties, zorg- en ouderenorganisaties in Zuidoost-Brabant.

Deelnemende organisaties werken samen op het gebied van kennisdelen en innoveren en het regionaal matchen van vraag en aanbod. Ze komen ook met onderzoeksvragen, bijvoorbeeld over wanneer mensen beslissen van woning te veranderen en op welke manier de fysieke en sociale leefomgeving daarvan onderdeel uitmaakt. Studenten van Fontys Hogeschool spelen een rol in het beantwoorden van deze vragen. 

In de praktijk was de samenwerking al begonnen; Fontysstudenten werken al aan onderzoeksvragen en het vinden van oplossingen, die ervoor zorgen dat senioren langer zelfstandig kunnen wonen. Zo doet een studentonderzoeker van de opleiding Toegepaste Psychologie onderzoek bij Gemeente Geldrop-Mierlo naar gedragsfactoren die invloed hebben op het proces van verhuizing naar een mantelzorgwoning.

Leren met en van elkaar
Fontys Centre of Expertise Health maakt via dit partnerschap werk van haar missie om praktijk, onderwijs en onderzoek aan elkaar te verbinden. Samen met Het Juiste Thuis wil Fontys leren en expertise opbouwen, niet alleen in individuele projecten met organisaties, maar ook overstijgend over het onderwerp. Voor het Juiste Thuis betekent de bezegeling van de samenwerking, dat meer partners profijt gaan hebben van kennis en expertise die Fontys inbrengt. Het Juiste Thuis is voornemens in de toekomst meer deelnemende organisaties te verbinden met Fontysstudenten.

Alle partijen uit Zuidoost-Brabant die zich hard willen maken voor fijne leefomgevingen maar nog geen deel uitmaken van samenwerkingsverband Het Juiste Thuis, zijn van harte welkom om alsnog aan te sluiten.

Bij de ondertekening waren aanwezig (foto van links naar rechts):
Frank Hendriks, Archipel Zorggroep
Thom Rutten, Fontys Centre of Expertise Health
Mathil Sanders, wethouder gemeente Geldrop-Mierlo
Francine Linssen, Het Juiste Thuis
Eric Schoenmakers, Fontys Centre of Expertise Health

Auteur: Christel Ruijs

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.