Hoe zorg je dat iedereen zich welkom voelt in het onderwijs?

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Op donderdag 20 oktober organiseert Fontys Educatie in Den Bosch een avond rondom het thema ‘Diversiteit en inclusiviteit in het onderwijs’. Dit thema staat in september en oktober centraal in onze online uitingen. Onderwijsprofessionals, van basisonderwijs tot hbo, worden van harte uitgenodigd voor een  afsluitende thema avond, verzorgd door het  Fontys-lectoraat ‘Waarderen van diversiteit’. 

Lector Linda van den Bergh bespreekt in haar openingslezing wat je zelf kunt doen om elke leerling en student zich welkom te laten voelen in het onderwijs. Daarna kun je meedoen aan workshops gegeven door Ilonka van der Sommen, Linda van den Bergh en Karin Diemel.

Workshops
Ilonka van der Sommen zal met deelnemers inzoomen op inclusieve taal en toegankelijke onderwijsmaterialen, beide heel belangrijk in de afstemming op diversiteit. Karin Diemel gaat in op het onderwerp Sense of belonging, het zorgen dat ieder zich gewaardeerd voelt, gelijkwaardig behandeld wordt, en verbondenheid ervaart. Linda van den Bergh verzorgt een workshop rondom Collective Teacher Efficacy: de gedeelde overtuiging van een team dat zij samen de expertise en capaciteiten hebben om iedere leerling of student goed onderwijs te bieden.

Deelname gratis
Bij Fontys Educatie delen we graag onze kennis en ervaring met het werkveld. We nodigen iedereen die in het onderwijs werkt of gaat werken (studenten) dan ook van harte uit om deze avond bij te wonen. De avond wordt gehouden bij Fontys in Den Bosch, Frans Fransenstraat 15 en duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Deelname is gratis. Schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt!  Je kunt je hier aanmelden.

Auteur: Linda Koster

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.