Hospi Housing: voor studenten en hospita’s nu ook in Tilburg

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Vanwege de grote woningnood in Tilburg start online platform Hospi Housing, in samenwerking met gemeente Tilburg, Fontys Hogeschool en Tilburg University, een campagne om hospitaverhuur te stimuleren. Het doel is om hosts en gastgezinnen te vinden voor de verhuur van een kamer in huis aan studenten. In Eindhoven werkt Fontys al samen met Hospi Housing.

Het kamertekort in Tilburg is enorm. Tegelijkertijd is er een grote groep mensen met een kamer over in huis. Hospi Housing is het grootste hospita platform van Nederland. Zij bieden een oplossing voor de woningnood door kamerzoekers te koppelen aan lokale hosts en gastgezinnen. Hospi Housing maakt persoonlijk kennis met alle hosts en gastgezinnen en helpt hen bij het tijdelijk in huis nemen van een student. Tegelijkertijd vertegenwoordigen ze de student, zorgen dat ze niet te veel betalen en dat ze een veilige plek hebben.

Welzijn studenten
Hospitaverhuur kan een bijdrage leveren tegen eenzaamheid en biedt verhuurders extra financiële steun. Uit ervaring is gebleken dat het verhuren van een kamer positieve effecten heeft op het welzijn van zowel de host als student. Arian Steenbruggen, lid van het college van bestuur van Fontys over de samenwerking: “Vanwege de goede ervaringen in Eindhoven ondersteunen wij dit initiatief in Tilburg ook van harte. Niet alleen omdat dit zoveel mogelijk talentvolle jongeren de kans biedt bij een van onze Tilburgse opleidingen te studeren, maar ook omdat hospitaverhuur een positieve invloed heeft op het welzijn van studenten.” 

Verminderen druk woningmarkt
Het doel van de samenwerking in Tilburg is om over 2 jaar 100 studenten op jaarbasis te matchen aan lokale gastgezinnen en hosts. Wethouder Yusuf Çelik (Wonen): “Hospitaverhuur draagt bij aan het verminderen van de druk op woningmarkt voor studenten en daarmee aan een fijn thuis voor studenten en een goede start van de studie. Bovendien kunnen we zo voorzien in de behoefte van inwoners aan sociaal contact. Wat ons betreft dus een win-win-situatie. We zijn dan ook verheugd dat we met Hospi Housing kunnen samenwerken om dit woonconcept weer nieuw leven in te blazen.”

Hospitaverhuur in Tilburg
In Tilburg mag je aan 2 personen vergunningvrij kamers verhuren als je er zelf ook woont. Het maakt niet uit of je in een koop- of huurwoning woont. Wil je meer weten of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Kijk dan op de website van de gemeente, of neem contact op met Hospi Housing: www.hospihousing.com en info@hospihousing.com.

Geplaatst door  Kim Meijer Ricker en Ingrid Oonincx

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.