HRM-student Veerle Branderhorst in top 3 HBO-innovatieprijs

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Op maandag 6 november was het zover: tijdens de onderzoeksmiddag Mens, Werk en Organisatie aan de Hogeschool Utrecht werd de jaarlijkse HBO-innovatieprijs uitgereikt. Sinds 2021 wordt de HBO-innovatieprijs uitgereikt aan studenten die met hun afstudeerproject impact maken binnen het vakgebied Mens, Werk en Organisatie. Hierbij viel, net als vorig jaar, een Fontysstudent in de prijzen.

Veerle Branderhorst (links op de foto) is afgelopen jaar afgestudeerd aan de opleiding Human Resource Management in Tilburg. Tijdens haar afstuderen ontwikkelde zij een interventie die het vertrouwen van medewerkers in een ingezet verandertraject én het management, positief beïnvloedt. Om het draagvlak bij medewerkers te vergroten focuste Veerle zich op de vaak niet benoemde onderstroom van veranderprocessen: aandacht voor de emoties, ervaringen en behoeften van de medewerkers die de verandering moeten vormgeven en de consequenties ervan in hun werk ervaren.

Verander Behoefte scan
Veerle heeft twee beroepsproducten gemaakt: de Verander Behoefte scan (VB-scan) en de terugkoppelingssessies van de VB-scan. Met de VB-scan, die de vorm heeft gekregen van een bordspel, gingen medewerkers met elkaar in gesprek over de verandering en konden ze hun eigen posities en behoeften in de verandering bepalen. Na het doen van de VB-scan werden de data die hieruit voortvloeiden geanalyseerd en vervolgens in twee terugkoppelingsgesprekken met medewerkers en directie besproken. Ook deze terugkoppeling naar de directie en de teams heeft een positieve impact gehad op het onderlinge vertrouwen.
De eindproducten van Veerles afstuderen zijn relevant voor veel organisaties waar een veranderingsproces gaande is. De jury van de HBO-innovatieprijs vindt het belangrijk dat er meer oog komt voor de gevoelens van betrokken zijn bij een gewenste verandering. Dit speelt bij elke verandering in elke organisatie.

Met dit prachtige project veroverde Veerle de derde plek van de HBO-innovatieprijs. Gefeliciteerd, Veerle!

Meer weten over de HBO-innovatieprijs? Je vindt dit terug op de website van NSVP.

Auteur: Jette van Mosselveld

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.