In the spotlights; Chaymae Chamsi – oprichter Takschita Royal

FOR SOCIETY

Op zoek naar een mooie Marokkaanse jurk die zowel traditionele als moderne elementen bevat. Chaymae Chamsi vond het huidige aanbod in haar omgeving niet toereikend genoeg. Die ervaring gaf haar het idee om Takschita Royal op te richten: een winkel waar zowel mannen, vrouwen als kinderen terechtkunnen voor traditionele kleding met een ‘twist’.

Even voorstellen: Chaymae Chamsi, 19 jaar oud en tweedejaars studente International Business in Venlo. Naast haar studie is Chaymae al een aantal jaren druk bezig met haar eigen onderneming. Chaymae: “Takschita Royal is een winkel die Oriëntaalse Marokkaanse kleding verkoopt in Duitsland (in Kaarst, Noordrijn-Westfalen). In Duitsland is dit nog een nichemarkt, maar ik merk dat er een grote vraag naar is.”

Idee vanuit eigen behoefte
Haar idee voor een eigen kledingzaak werd geboren vanuit een eigen ervaring, zo vertelt Chaymae. “Een paar jaar geleden ging ik op zoek naar een jurk voor de bruiloft van mijn nicht. In Duitsland, maar ook in Nederland konden we niets vinden wat aan onze smaak voldeed. Toen moesten we helemaal naar Marokko om iets moois te laten maken. Daaruit kwam wel het eerste contact met de kleermaker voort. Die wilde vervolgens graag samenwerken. Uit die samenwerking is Takschita Royal ontstaan.”

Vanaf het begin merkte Chaymae dat er veel behoefte was aan de kledingontwerpen die ze aanbood. “In het begin verkocht ik via eBay Kleinanzeigen , en die jurken waren heel snel weg. Het bestaande aanbod is vaak net wat té traditioneel voor de Marokkanen in Duitsland, Nederland of België. Zij zijn vaak op zoek naar een stijl die zowel traditioneel als modern is. En eigenlijk is dat wat ik met Takschita Royal wil brengen.”

Uitbreiding naar andere landen en online
Takschita Royal mag dan wel fysiek in het Duits-Nederlandse grensgebied gevestigd zijn, klanten van over de hele wereld weten Chaymae inmiddels te vinden. “Van Canada tot Zwitserland en ook ver weg in andere steden in Duitsland krijg ik orders of komt men kijken. Daarom is het hoog tijd om het nu groter aan te gaan pakken. Binnenkort ga ik de winkel in oppervlakte verdubbelen, van 60 naar 120 vierkante meter.” Het ondernemen bevalt Chaymae heel goed en ze heeft nog meer grootse plannen. “Binnenkort begin ik met verhuur en een echte webshop staat ook op de planning. Tot nu toe verkoop ik wel online, maar gaat dat veelal via TikTok en Instagram. Een uitbreiding naar andere landen, zoals België, Nederland of Frankrijk is een mooie toekomstdroom.”

Haar deelname aan het Fontys Student Startup Festival ziet Chaymae als een goede kans om haar bedrijf in de spotlights te zetten. “Ik wil natuurlijk graag winnen, maar dat is zeker niet het belangrijkste. Ik hoop dat ik anderen kan inspireren om vooral te beginnen met ondernemen. En daarnaast hoop ik ook dat ik kan laten zien dat Takschita Royal veel meer is dan alleen een manier om geld te verdienen: het is mijn allergrootste passie.”

Fontys Student Startup Festival
Het Fontys Student Startup Festival is een event voor ondernemende studenten, startups én ondernemers en staat in het teken van ondernemerschap en netwerken. 

Het programma zal bestaan uit een mix van kennis, inspiratie, pitches en netwerken. Fontys startups van verschillende opleidingen krijgen het podium om hun startup te pitchen. Daarnaast zijn er interessante top lezingen voor zowel ondernemer als student gepland, en is er een mogelijkheid tot een meet & greet met ondernemende studenten en ondernemers.

Ben jij benieuwd naar de pitch van Chaymae? Of wil je haar komen aanmoedigen? Check dan snel het hele programma van het Fontys Student Startup Festival en bestel gratis je toegangsticket!

>> Fontys Student Startup Festival | 19 mei 2022 | 14.30u-19.00u | LocHal Tilburg.

Auteur: Fontys Centrum voor Ondernemerschap

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.