Insecten eten als duurzaam alternatief?

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Met de vakantie in zicht lekker luisteren naar interessante nieuwe podcasts over onderzoek bij Fontys? In de podcastserie ‘Zoek het uit!’ verschenen recent twee nieuwe afleveringen.

Insecten eten als duurzaam alternatief voor ons huidige voedsel? Onderzoeker Sonja Floto-Stammen is gepassioneerd over eten en voeding en vertelt meer over de rol van insecten in het verduurzamen van voedselproductie. Sonja’s onderzoek focust met name op de communicatie rond voedsel, want hoe krijg je mensen zo ver dat ze ook werkelijk insecten willen eten? In het gesprek met Els de Maeijer vertelt Sonja heel bevlogen over haar passie.

Gert Poppe gaat in op het belang van het bieden van context bij ondernemerschapsonderwijs om studenten tot succesvolle business ideeën te laten komen. ‘Leer je doelgroep kennen!’ Het is van belang dat studenten als team nadenken over de doelgroep die ze interessant vinden. Laat ze alles te weten komen over die doelgroep door interviews, onderzoek en door erover te lezen. Op basis daarvan kunnen de studenten met een idee komen dat tegemoetkomt aan de problemen of de behoeften van die doelgroep. Dat is een belangrijk aspect van ondernemerschap en die benadering blijkt heel goed te werken!

 

Praktijkgericht onderzoek bij Fontys 
Binnen Fontys wordt heel veel praktijkgericht onderzoek gedaan. Maar wat wordt er dan onderzocht en voor wie? Hoe doen wat dat? En wat levert het op? Wie zijn erbij betrokken en waarom is het zo belangrijk? In de podcastserie Zoek het uit! laten de sprekers zien hoe uitdagend en dankbaar het is om onderzoek te doen. In de serie gaat Els de Maeijer, onderzoeker en docent bij Fontys Bedrijfsmanagement, Educatie en Techniek, in gesprek met onderzoekers, studenten en collega’s uit het werkveld praten. Zo vinden we antwoorden op onze vragen en krijgen we beter inzicht in het maatschappelijk belang van praktijkgericht onderzoek bij Fontys.

Dat maatschappelijk belang sluit naadloos aan bij de grote en complexe uitdagingen van deze tijd. Met de kennis die we in ons praktijkgericht onderzoek ontwikkelen sluiten we direct aan bij vragen van burgers, bedrijven, publieke organisaties en overheden. In het onderzoek werken onderzoekers, docenten en studenten vanuit verschillende vakgebieden samen met professionals uit het werkveld aan oplossingen voor concrete vraagstukken uit de praktijk.

Meer nieuws

Werkbezoek geeft inzicht in praktijkgericht onderzoek
Onderzoekers dragen bij aan verduurzaming verdienmodel mkb
Fontys Paramedisch start nieuw studiejaar samen met werkveld

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.