Inspiratie, hoop en verbinding tijdens Dutch Happiness Week 2022

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Fontys, Parktheater Eindhoven en Breda University of Applied Sciences organiseren van 19 tot en met 27 maart weer Dutch Happiness Week. Een themaweek met lezingen, voorstellingen, workshops en andere activiteiten rondom geluk. De week wordt op 14 maart voorafgegaan door een openbare lezing van geluksambassadeur Leo Bormans over geluk en hoop in nieuwe tijden in het Muziekgebouw Eindhoven.  

De twee vorige edities van DHW, in 2020 en 2021, vielen door corona deels in het water of werden online gehouden. Daarom is het motto van dit jaar:  ‘Back to Happiness’.

SDG’s
Ook tijdens DHW 2022 staan er weer een aantal belangrijke thema’s op de agenda. Deze thema’s zijn gekoppeld aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Zo vindt in het Parktheater in Eindhoven op 24 maart de eerste Fontys Masterclass plaats rond diversiteit/inclusiviteit. Topmodel Loiza Lamers, die als eerste transgender persoon Holland’s Next Top Model won, gaat daar in gesprek met studenten en andere geïnteresseerden.  Andere thema’s die tijdens DHW aan bod komen, zijn: brede welvaart, duurzaamheid, werkgeluk, gezondheid en welzijn. Ook is er tijdens de week volop gelegenheid om aan je eigen geluk te werken.

Internationale dag tegen racisme
In het Parktheater speelt Het Zuidelijk Toneel op 21 maart, de internationale dag tegen racisme, de voorstelling ‘Hier zijn we Koningen’, geïnspireerd door de reeks Verzwegen Geschiedenis die Karin Amatmoekrim voor De Correspondent schreef. De voorstelling gaat over de emotionele bagage die Lisette Ma Neza haar hele leven met zich meezeult, maar waar ze nooit in keek. In de rugzak een keur aan verzwegen familiale anekdotes over vluchten uit Rwanda, de verschrikkingen van genocide maar vooral overheersende stilte. Een universeel verhaal over ontworteling en de reis daaruit.

Partners
Aan DHW nemen vertrouwde partners als de LocHal in Tilburg deel, maar deze editie kent ook nieuwe partners zoals bijvoorbeeld het Summa College in Eindhoven. Wie graag zelf met een event wil bijdragen aan DHW, kan tot 1 maart contact opnemen met de organisatie via info@dutchhappinessweek.nl

Dutch Happiness Week vindt plaats van 19 tot en met 27 maart. Het programma wordt in de komende week bekend gemaakt, onder andere via de website www.dutchhappinessweek.nl

 

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.