Inspirerende voorbeelden van blended onderwijs

FOR SOCIETY

Binnen Fontys wordt blended onderwijs al op vele plekken ontwikkeld en toegepast. Dit levert mooie voorbeelden op en soms ook ontwikkelvraagstukken. Het scrumteam Fontys Blended Learning geeft deze voorbeelden en vragen graag een podium, onder andere via reportages (Blend in de Tent) en interviews (podcast Blended Learning). Ben je zelf bezig met het (door)ontwikkelen van je onderwijs of gewoon nieuwsgierig wat anderen doen? Laat je inspireren! Beluister en/of bekijk de podcast en reportages.

 

Podcast
Blended Learning. Iedereen heeft het er over, maar wat is het eigenlijk? Wat kun je ermee? Wat heb je eraan? Hebben we al beleid? Waar kan ik terecht met vragen? Zijn er al goede voorbeelden? In de podcastserie ‘Fontys Blended Learning’ gaan we hierover in gesprek met diverse Fontyscollega’s. Dertien afleveringen zijn er al gemaakt. Van ‘invoeren van blended learning’ tot ‘podcast als middel voor blended learning’ en van ‘omdenken naar nieuw onderwijs’ tot ‘activeren online gedrag van studenten’.
Beluister de podcastserie op spotify

Blend in de tent
Zeg nou zelf, soms zeggen beelden toch meer dan woorden. In de reportageserie ‘blend in de tent’ gaan we met camera en microfoon op zoek naar voorbeelden van en vragen over blended onderwijs bij Fontys. Zo is er een aflevering over synchroon en a-synchroon onderwijs met Canvas bij Fontys Kind en Educatie.  Docenten maken hierbij gebruik van standaard templates waardoor studenten eenduidig en overzichtelijk content krijgen aangeboden. Hoe ze dat hebben aangepakt vertellen de docenten maar wat graag. Andere onderwerpen zijn bijvoorbeeld: Gamification, Virtual reality, 360 graden tour, en gebruik van een escaperoom. 
Bekijk alle afleveringen op youtube

Heb je zelf een goed voorbeeld, een bepaalde kijk op blended learning en wil je dat graag vertellen of laten zien? Neem contact met ons op:
scrumteamblendedlearning@fontys.nl of kijk op www.fontys.nl/blendedlearning . Op deze website vind je veel meer informatie en inspiratie over blended learning. En kun je je inschrijven voor de Educational Design Expedition Fontys Blended. Dé kans om met je Fontysteam op ‘expeditie’ actief aan de slag te gaan met een (her)ontwerpvraag m.b.t. je onderwijs. Het (her)ontwerpvraagstuk van jouw Fontysteam bepaalt de mate waarin de focus ligt op blended onderwijs!

Auteur: René Luijdendijk

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.