Inzicht in alle aspecten van het ondernemerschap

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Derdejaars student Fysiotherapie Chris Stienenbos (22) doorliep onlangs de Minor Ondernemerschap van Fontys. Hij deed dit om verder te komen met zijn eigen onderneming, FitFunctional, maar ook om nieuwe inzichten in het ondernemerschap te krijgen. 

Chris is al sinds 2019 bezig met ondernemen, maar toch had hij het gevoel dat hij hier en daar nog wat miste. “Tijdens het specialiseren in mijn vakgebied merkte ik dat ik op bepaalde vlakken nog weinig kennis had. Bijvoorbeeld op financieel of juridisch gebied. Eigenlijk dus de fundamenten van het ondernemerschap, iets waar veel beginnende ondernemers minder mee bezig zijn.”

Functionele sporttrainingen voor iedereen
Met FitFunctional biedt Chris sporttrainingen aan. Chris: “We willen iedereen het gevoel geven dat sport mogelijk is, ongeacht niveau of conditie. De trainingen zijn onderbouwd vanuit onze kennis van de fysiotherapie en het zijn zowel groeps- als individuele trainingen. Ook zijn onze trainingen altijd buiten, wat het geheel nog wat laagdrempeliger maakt voor sporters om in te stappen.” 
Tijdens de minor Ondernemerschap kwam Chris in aanraking met nieuwe manieren om naar zijn onderneming te kijken. “Ik heb zowel op zakelijk als op persoonlijk gebied stappen kunnen maken. En dat vond ik direct het leuke aan de Minor. Het is niet alleen maar zakelijk, maar als je een beetje in jezelf investeert leer je ook veel op persoonlijk vlak. Qua denkwijze en het zien van andere standpunten die je zelf misschien niet direct zag.”

Inspirerende begeleiding
“Door corona vond veel vanachter een scherm plaats, maar dat heb ik niet als een grote belemmering ervaren. Het feit dat je begeleid wordt door ervaren ondernemers vond ik erg inspirerend. Het geeft meteen kracht aan de adviezen en tips die je krijgt. Het zijn vaak maar hele kleine tips, maar door dat kleine duwtje in de rug kun je soms flinke sprongen maken.” 
Voor Chris bood de Minor veel nieuwe inzichten die hij in zijn onderneming kan gebruiken. “Ik heb bijvoorbeeld geleerd om op een andere manier naar mijn onderneming te kijken. Het inzicht dat je bedrijf een oplossing voor een maatschappelijk probleem moet bieden, vond ik heel nuttig. Dus niet puur bezig zijn met de dienst die je verkoopt, maar echt met het bieden van een oplossing.” 

Nóg meer drive om te ondernemen
Terugkijkend op de minor heeft Chris een goed gevoel. “Ik was altijd al enthousiast en gepassioneerd over ondernemen, maar de minor heeft ervoor gezorgd dat die motivatie nog sterker is geworden. Door de kennis die ik heb opgedaan heb ik veel meer vertrouwen in mezelf en mijn onderneming opgebouwd, waardoor ik nu alleen nog maar meer zin heb om te ondernemen.”

Auteur: Nicole Smeele

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.