Jelle van de Kruijs winnaar SPECO-Award

FOR SOCIETY

Jelle van de Kruijs is de winnaar van de SPECO-Award van de afstudeerlichting juli 2023. De SPECO-Award is een onderscheiding van de Businessclub Vrienden Van SPECO (BVVS) voor de beste afstudeerscriptie in een sportomgeving die jaarlijks wordt uitgereikt onder de geslaagden van SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en de Johan Cruyff Academy. Bas te Loo, voorzitter van de BVVS, reikte donderdag 13 juli de award uit tijdens de diploma-uitreiking van SPECO-afgestudeerden in het Willem II-stadion in Tilburg.

Dit jaar waren er maar liefst zestien genomineerden, die een scriptie schreven die werd beoordeeld met een 8,0 of hoger. Uit deze scripties werd door de jury een viertal scripties geselecteerd. De selectie bestond uit Romy van der Ham (Prestige Sports), Dieke Hendriks (BEAT Cycling), Jelle van de Kruijs (Brabant Sport) en Stan Pijnenburg (Brabant Sport). Deze scripties zijn door de jury beoordeeld op vijf criteria: 

relevantie van het onderzoek;mate van marktgerichtheidimpact voor de sportwereldmate van originaliteithet praktisch nut van de aanbevelingen. 

De jury werd gevormd door SPECO-docenten Bas Kersemaekers, Nicole Kirkels en Martijn Musters.

Uniek Sporten Brabant
Jelle schreef zijn scriptie in opdracht van Brabant Sport en specifiek voor het onderdeel Uniek Sporten Brabant. Dit onderdeel zet zich in om zoveel mogelijk Brabanders met een beperking of chronische aandoening te helpen bij het vinden van een passende sport. In de scriptie stond de vraag centraal hoe Brabanders met een psychische aandoening kunnen worden bereikt, geïnformeerd en gemotiveerd om zich via een loket van Uniek Sporten aan te sluiten bij een passende sportvereniging of beweegclub.
“Jelle, ontzettend knap hoe jij je hebt verdiept in dit onderwerp in een uitermate lastige bestuurlijke/organisatorische context. Je advies is natuurlijk een communicatieplan, maar uit alles blijkt dat jij je deze context helemaal eigen hebt gemaakt. Dat zie je aan de wijze waarop je de diverse stakeholders betrekt in je advies, maar ook in de uitwerking van de customer journey en je beweegcarrousel.”,  aldus de jury.

BVVS
De (BVVS) is een uniek netwerk van alumni en medewerkers van de studies SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en Johan Cruyff Academy in Tilburg. De BVVS is dé verbinder tussen alumni, sport & bedrijfsleven en de SPECO-opleidingen. Daarnaast is de BVVS met meer dan 900 leden de grootste alumnivereniging in de sportwereld in Nederland.

Contact      
Businessclub  ‘Vrienden Van SPECO’ (BVVS)
t.a.v.  het secretariaat (L. Hagen)    
08850-83284, info@bvvs.nl
www.bvvs.nl

Auteur: Sjoukje van der Haring

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.