Johan Cruyff Academy-student Eef Kerkhof wint SPECO-award

FOR SOCIETY

Johan Cruyff Academy-student Eef Kerkhof is de winnaar geworden van de SPECO-Award 2022. De SPECO-Award is een onderscheiding van de Businessclub Vrienden Van SPECO (BVVS) voor de beste afstudeerscriptie in een sportomgeving voor de opleidingen SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en de Johan Cruyff Academy. De SPECO-Award is donderdag 14 juli uitgereikt door Inge Rombouts, bestuurslid van de BVVS, tijdens de diploma-uitreiking in het Willem II-stadion in Tilburg.

Dit jaar waren er maar liefst zeventien scripties die werden beoordeeld met een 8,0 of hoger. Uit deze scripties werd door de jury die wordt gevormd door SPECO-docenten Marcel Cornelissen, René Foolen en Martijn Musters een zestal scripties geselecteerd voor de shortlist en genomineerd voor de SPECO-award. De zes genomineerden waren:

Niek van Dinther, House of SportsMyrthe Hesselberth, Sportbedrijf TilburgYorick de Jongh, KNVBEef Kerkhof, Gemeente Tilburg – #Team TilburgCasper Sas, 433Britte van der Touw, Eredivisie CV

Deze scripties werden door de jury getoetst op de vijf criteria: relevantie van het onderzoek, mate van marktgerichtheid, impact voor de sportwereld, mate van originaliteit en het praktisch nut van de aanbevelingen.  

Tilburgse topsport wordt een stap verder gebracht
Eef, zelf topsporter, schreef in opdracht van de gemeente Tilburg een advies voor de stichting #TeamTilburg die op moment van schrijven van de scriptie in oprichting was. In de scriptie stond de vraag centraal met welke proposities de stichting #TeamTilburg stakeholders, topsporters en sporttalenten kan samenbrengen, met als doel Tilburgse topsporters en sporttalenten te ondersteunen en Tilburg sterker te maken door de sport.

“Buitengewoon knap hoe Eef zich heeft verdiept in dit onderwerp in een uitermate lastige bestuurlijk/organisatorische context. Met haar adviezen wordt de Tilburgse (top)sport echt een stap verder gebracht”, aldus de jury.

De (BVVS) is een uniek netwerk van alumni en medewerkers van de studies SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en Johan Cruyff Academy van Fontys Economische Hogeschool Tilburg. De BVVS is dé verbinder tussen alumni, sport en bedrijfsleven en de SPECO-opleidingen. Daarnaast is de BVVS met meer dan 900 leden de grootste alumnivereniging in de sportwereld in Nederland.

Contact:        

Businessclub  ‘Vrienden Van SPECO’ (BVVS)
t.a.v.  het secretariaat (L. Hagen)
Postbus 90903, 5000 GD Tilburg
Tel. 08850-83284, info@bvvs.nl
W: www.bvvs.nl 

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.