Joris Fiers, directeur Juridische Hogeschool verlaat Fontys

FOR SOCIETY

Joris Fiers, directeur van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys (JHS), gaat de JHS en daarmee dus ook Fontys per 1 maart 2023 verlaten. Joris gaf sinds 1 januari 2019 leiding aan de JHS; daarvoor was hij drie jaar directeur van Fontys Economische Hogeschool Tilburg. 

Joris is naar eigen zeggen niet over één nacht ijs gegaan. Hij heeft ruim een jaar geleden al aangegeven dat hij zijn toekomst ergens anders zag, dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Vanwege de laatste coronagolf, het vertrek van twee adjuncten afgelopen jaar en het onderwijsvernieuwingstraject, heeft hij zijn besluit een paar keer uitgesteld. Nu het MT weer op sterkte is, kan hij met een gerust hart op zoek naar iets anders. 

‘Met heel veel plezier heb ik zeven jaar bij Fontys mogen werken’, aldus Joris. ‘Het was een prachtige tijd, in een prachtige organisatie. Maar tijdens de coronacrisis ben ik gaan reflecteren op mezelf en op mijn toekomst. Ik kwam daarbij tot de conclusie dat ik, na 20 jaar werkzaam te zijn geweest in het hbo, waarvan in totaal 10 jaar als directeur, toe ben aan een andere uitdaging. Dat ik toe ben aan een andere omgeving waar ik mijn talenten op een andere manier kan inzetten. Wat daarbij ook een overweging is, is dat ik de komende jaren iets meer tijd voor mijn kinderen wil vrij maken.’ 

Het bestuur van de JHS en het college van bestuur van Fontys zijn Joris zeer erkentelijk voor inzet, zijn toewijding en het steeds zoeken naar ‘the best of both worlds’ als directeur van een samenwerkingsverband tussen Avans Hogeschool en Fontys Hogeschool. Het bestuur van de JHS streeft ernaar om, in samenspraak met de organisatie, het profiel voor de opvolger van Joris voor het einde van deze maand te publiceren en voor het einde van het tweede kwartaal van 2023 een nieuwe directeur van de JHS te kunnen benoemen. 

auteur: Sander Peters

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.