Kenniscentra ‘Toekomst van Leren’ gelanceerd

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Op dinsdag 28 maart 2023 kwamen in de LocHal in Tilburg werkveldpartners en collega’s van Fontys bijeen voor het event ‘Toekomst van Leren’. Allemaal zijn ze geïnteresseerd in het leren en ontwikkelen van kinderen, jongeren en volwassenen. Het event werd georganiseerd vanuit de kenniscentra Youth Education for Society (YES) en Leven Lang Ontwikkelen (LLO). En het was een feestelijke dag: de kenniscentra werden tijdens dit event ook officieel gelanceerd! 

Leren en ontwikkelen van wieg tot graf
Marian Thunnissen, leading lector van het kenniscentrum LLO, keek samen met de deelnemers in de ‘glazen bol’. Ze vertelde over de uitdagingen die in de toekomst van onze kinderen liggen. En welke er nu al zijn. ‘Wij werkende professionals zijn het beginpunt van die toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. We moeten blijven leren en ontwikkelen om een bijdrage te leveren aan die duurzame en gezonde toekomst.’  Dat elke werkende professional het hele leven zijn of haar kwaliteiten kan ontwikkelen, dat is waar we het voor doen. Rutger van de Sande, leading lector van het kenniscentrum YES, liet de deelnemers met elkaar in gesprek gaan over het leven van kinderen en jongeren. Waarover verbaasden en verwonderden zij zich? Het kenniscentrum YES richt zich op het leren en ontwikkelen van kinderen en jongeren in educatieve contexten en op de professionals en organisaties die dit ondersteunen.  
Gedurende de dag konden deelnemers (interactieve) sessies bijwonen. gebaseerd op praktijkgericht onderzoek dat vanuit Fontys voor en mét de praktijk is uitgevoerd. 

Lancering kenniscentra
Aan het einde van de dag was er de officiële lancering van de twee kenniscentra. Arian Steenbruggen, bestuurslid Fontys, wees er op dat de kenniscentra YES en LLO zijn ontstaan vanuit het brede Fontys kennisthema ‘Toekomst van Leren’.  Met het doorknippen van het lint door beide lectoren lieten zij zien: we gaan samen op weg naar een Toekomst van Leren. 

Contact
Voor vragen over het kenniscentrum LLO: levenlangontwikkelen@fontys.nl. Vragen over het kenniscentrum YES: kenniscentrumyes@fontys.nl.  

Redactie: Jessy Kouwenberg 

Meer nieuws

Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project
Lectorale Rede – Groot verschil door klein te doen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.