Kennismaken met impactvolle games op Night of the Nerds

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Op 15 juni 2022 vindt Night of the Nerds weer plaats in Eindhoven. Dat is hét event voor 14-19-jarigen met interesse in technologie. Gedurende deze dag maken scholieren kennis met allerlei technische ontwikkelingen. Dat doen ze in het Klokgebouw, het Ketelhuisplein, en MU, maar ook in het Fontys ICT InnovationLab, waar zij kennis maken met de laatste ontwikkelingen in ICT.

VR en Games 
Het Fontys ICT InnovationLab is een unieke, hybride leeromgeving, waar studenten direct samenwerken met onderzoekers en het werkveld aan toegepaste vraagstukken. Een groot deel van het programma wordt dan ook verzorgd door studenten, die eigen projecten laten zien. Extra leuk dus voor de deelnemers aan Night of the Nerds, want zij krijgen hiermee een gevoel van wat ICT studeren betekent én mogen zelf games uitproberen. Ook is er de mogelijkheid om zelf een 3D-game te maken.

Spelenderwijs in contact met ICT 
ICT trekt als opleiding een steeds bredere groep mensen aan. De reden is natuurlijk dat ICT allang niet meer enkel technologie is, maar een toepassing die elke branche raakt met digitalisering. Games spelen daar een grote rol in volgens Ferry Wonders, docent-onderzoeker bij Fontys en betrokken bij de organisatie: “Technologie kan ons op veel punten helpen en games brengen mensen in contact met elkaar, maar kunnen ook ingezet worden om te leren of zelfs om gezonder te leven. Dat geldt ook voor virtual reality, het zijn technologieën die je kan inzetten voor een impact op de samenleving.”

Games for fun en games met impact 
Scholieren maken kennis met games ontwikkeld door studenten. Een aantal daarvan zijn vooral fun. Yokufa is een party game, die je samen speelt, ontwikkeld door Starfisher Studio. De makers geven je graag de controller in handen, maar vertellen je ook meer over het proces. Cupcake Wars is een 1vs1 shooter, waar je elkaar met gebak bekogeld in een VR-omgeving. Ook door studenten ontwikkeld. Maar games kunnen ook een ander doel hebben. Clothes Minded en Unconvinced stellen fast fashion en vleesconsumptie aan de kaak. Al spelende wordt de gebruiker wijzer over de wereld en onze impact daarop. Ook dat kunnen games doen. Wonders: “Studenten ontwikkelen ook games voor revalidatie en edugames; er zijn ontzettend veel mogelijkheden. We willen vooral laten zien hoeveel er mogelijk is en hopen zo scholieren enthousiast te maken voor ICT. Nieuw talent is hard genoeg nodig namelijk!”

Night of the Nerds in het Fontys ICT InnovationLab vindt plaats op 15 juni 2022 van 10.00-17.30 . Klik hier om je aan te melden. Night of the Nerds is gratis voor studenten en leerlingen. Voor gratis tickets gebruiken zij de volgende promotiecode: scholen

Auteur: Guido Segers

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.