Kom een kijkje nemen op de bouw op campus Rachelsmolen!

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Dat er een gigantische bouwput op het campusterrein in Eindhoven is ontstaan, kan je niet ontgaan zijn. Maar wat doen ze daar precies iedere dag? Hoe zorgen aannemende partijen in samenwerking met Fontys projectleiders dat er in 2023 die drie nieuwe onderwijsgebouwen staan? Niemand die je dat beter kan vertellen dan de projectleiders zelf, terwijl je je midden op het bouwterrein bevindt. 

Werk of studeer je bij een van de vijf verhuizende instituten of ben je een huidige ‘bewoner’ van de campus, dan krijg jij straks met de nieuwe gebouwen en vernieuwde campus te maken. We kunnen ons goed voorstellen dat dat vragen oproept. Vanaf het campusterrein is niet veel te zien, bouwhekken met daarop banners met afbeeldingen van de toekomstige gebouwen schermen het terrein af. Misschien heb je uit nieuwsgierigheid al eens op de bouwwebcam gekeken of heb je je aangemeld voor de nieuwsbrief om niets te missen. En toch ben je benieuwd naar meer. Hoe ziet de fundering voor zo’n groot gebouw eruit of op welke manier speelt duurzaamheid een rol in de bouw? De projectleiders nemen je met alle liefde mee voor een rondje over de bouw en vertellen je alles over het bouwproces, de nieuwbouw en beantwoorden vragen die je misschien hebt. 

Ook als je niet direct te maken gaat krijgen met de nieuwbouw, ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de bouw. Bijvoorbeeld omdat het past bij je studierichting of wanneer je in de buurt woont en gewoon nieuwsgierig bent. De reden maakt ons eigenlijk niet uit: als jij wilt komen kijken, dan maken wij dat mogelijk. 

Het bouwterrein is niet zomaar voor iedereen te betreden. We vragen je daarom om je aan te melden. Op die manier weten wij hoeveel mensen er komen en kunnen we zorgen dat jij veilig het terrein op mag. Wist je bijvoorbeeld dat je verplicht bent om veiligheidsschoenen, -helm en – hesje te dragen? Geen zorgen als je dat zelf niet hebt, wij verzorgen het. Er staat je niks meer in de weg, plan gauw een moment in!

Auteur: Yvette Laros

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.