Kom op de proef-tuin bij Fontys

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Zaterdag 8 juni gaat Fontys gebouw Nexus voor het eerst open tijdens de welbekende High Tech Ontdekkingsroute in Eindhoven. Tijdens dit evenement, dat al jaren door Brainport Development georganiseerd wordt, openen technische bedrijven, onderwijsinstellingen, musea en meer hun deuren voor het brede publiek. Een mooie kans voor geïnteresseerden om eens een “kijkje in de keuken” te komen nemen bij de technische instituten van Fontys.

Op de proef-tuin
Voor het eerst hanteert de organisatie van de High Tech Ontdekkingsroute dit jaar een centraal thema: op de proef-tuin. “Nieuwe oplossingen ontstaan door te experimenteren. Door buiten de lijntjes te kleuren. Door te spelen. Dit jaar openen de deelnemers aan de High Tech Ontdekkingsroute hun ‘proeftuin’. Hoor en bekijk het echte verhaal achter de mooiste innovaties”, aldus de bedenkers van het thema. Hoe de verschillende hotspots dit thema hanteren, verschilt per locatie.
Bij Fontys is gekozen voor het verhaal van een cacaoboontje. Wat is er nodig om een cacaoboom te laten groeien? Met welke bedreigingen krijgt zo’n boom te maken? En hoe kan techniek helpen bij het verbouwen en verwerken van cacao? Maar natuurlijk ook: hoe kun je nieuwe technieken inzetten om heerlijke chocolade te maken. Denk bijvoorbeeld aan een 3D-chocoladeprinter. Bezoekers ontdekken het allemaal op 8 juni!

Experimenteren en buiten de lijntjes kleuren
De mensen die langskomen in gebouw Nexus krijgen volop de kans om te experimenteren en buiten de lijntjes te kleuren, waar het thema toe uitdaagt. Op die manier willen de techniekinstituten van Fontys laten zien dat techniek overal is, ook op plaatsen waar je het niet verwacht. Bezoekers mogen racen in een Formule 1 racesimulator, spellen spelen in een kwantummechanica game room, chocolade uit de 3D-printer proeven, glitterslijm maken in de labs, hun eigen dronefabriek inrichten, stikstofijsjes maken, een geprint bijtje mee naar huis nemen en nog veel meer!

Ook Summa Engineering heeft zich aangesloten in gebouw Nexus. Zij laten zien hoe je een eigen drone ontwerpt en programmeert. Natuurlijk moet er dan ook met een drone gevlogen worden! In het gebouw is een tent opgezet waar de bezoekers met een drone kunnen vliegen.

Samenwerken met TU/e
Fontys gebouw Nexus valt onder de TU/e campus hotspot, een samenwerking tussen de TU/e, Summa en Fontys. Op de gehele campus zijn verschillende leuke activiteiten te bezoeken, worden er workshops gehouden en zijn projecten van studenten te zien. Daarnaast zijn er prijsvragen en staan er foodtrucks waar lekker gegeten kan worden.

Lijkt het jou leuk om (met je gezin) de High Tech Ontdekkingsroute te bezoeken? Kom langs op de TU/e campus en neem een kijkje in de proeftuin. De High Tech Ontdekkingsroute is gratis te bezoeken. De hotspot is open van 10:00 tot 16:00. Meer informatie en alle deelnemende hotspots vind je op de site van Brainport Development.

auteur: Inge Joosten

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.