Koningin Máxima en minister Dijkgraaf bij Fontys

FOR SOCIETY

Woensdag 14 juni neemt naast minister Dijkgraaf ook Koningin Máxima de resultaten en handreiking van het onderzoek Harder, Better, Faster, Stronger? in ontvangst. Dit onderzoek naar stress en prestatiedruk bij studenten in het hoger onderwijs is uitgevoerd door Trimbos– instituut, Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Het onderzoek geeft inzicht in de oorzaken van prestatiedruk en stress van studenten in het hoger onderwijs. Daarnaast zijn er oplossingsrichtingen in kaart gebracht om prestatiedruk en stress te voorkomen of te verminderen. 

Net als Fontys Hogeschool draagt Koningin Máxima het mentale welzijn, in dit geval het studentenwelzijn in het bijzonder, een warm hart toe. We zijn zeer vereerd haar en de minister te mogen verwelkomen bij Fontys Pedagogiek in Den Bosch. Vanuit het projectteam Welzijn van Fontys Pedagogiek (projectleider Heidi van den Hout) wordt een inhoudelijke bijdrage geleverd aan deze dag door zowel collega’s als studenten. We zijn verheugd dat studentenwelzijn de aandacht krijgt die ze verdient. Na 14 juni zal Fontys  de resultaten borgen in het onderwijs, daarmee geven we een blijvende impuls aan studentenwelzijn in onze organisatie.

 Auteur: Jeannette Riegel

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.