Kunnen flitsdiensten bijdragen aan de vitale stad?

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Flitsdienstbezorging: even online een boodschap bestellen, waarna deze binnen enkele minuten wordt thuisbezorgd. Ideaal als je de deur niet meer uit wilt en toch snel een boodschap nodig hebt. Inmiddels rijden naast Gorillas ook al Getir, Zapp en Flink rond.  
Steden worstelen met de vraag wat ze met deze flitsdiensten aan moeten. Het is gemak voor de consument, maar leidt ook tot geluidsoverlast, verkeersonveiligheid, afsnoepen openbare ruimte en inperken sociale cohesie. Flitsdiensten zouden echter wel bij kunnen dragen aan een vitale stad. Doe jij mee in de challenge op vrijdag 22 april om dit te onderzoeken? 

Opdracht 
Steeds meer gemeenten neigen ernaar om flitsdiensten te verbieden of regels op te stellen. Jos Gadet stelt echter dat flitsdiensten ook bij zouden kunnen dragen aan een vitale stad. Op welke manieren zou dat kunnen? Hoe zouden deze diensten wel kunnen bijdragen aan ontmoetingen, vergroten van de levendigheid en sociale cohesie, en het bezoek van lokale winkels? Welke oplossingsrichtingen en strategieën zijn er?  Heb jij zin om hier verder in te duiken? Doe dan mee aan de challenge op 22 april om gezamenlijk tot oplossingsrichtingen en strategieën te komen die bijdragen aan een vitale stad! 

Programma vrijdag 22 april van 9.00-17.00 met onder andere 
– briefing opdracht 
– keynote Jaap Kaai, Emma retail advies onderzoek en (interim) proces- en projectmanagement 
– presentatie onderzoek Saxion studenten 
– keynote Jos Gadet, hoofdplanoloog gemeente Amsterdam, Ruimte en Economie 
– creatieve sessie om te komen tot oplossingsrichtingen 
– op onderzoek in de stad 
– pitchen voorstellen aan jury (o.a. Cees-Jan Pen en Jaap Kaai) en aansluitend prijsuitreiking. 

Meld je aan! 
Doe jij mee? Je kunt je aanmelden bij Marieke Wenneker. 

 

auteur: Michelle Breemans
 

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.