Landelijke monitor naar mentale gezondheid en middelengebruik

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Wij willen graag weten hoe het met onze studenten gaat. Daarom heeft Fontys toegezegd deel te nemen aan het landelijk onderzoek naar de mentale gezondheid en het middelengebruik van onze studenten. 
Wil je weten wat het onderzoek inhoudt? Bekijk dan onderstaande video.  

Bekijk deze video van < 1 minuut om te weten wat dit onderzoek inhoudt.

Vragenlijst
De Monitor Mentale gezondheid en Middelengebruik Studenten hoger onderwijs wordt uitgevoerd door het RIVM, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland. Op basis van de resultaten kunnen acties worden ondernomen om het studentenwelzijn te vergroten.

Onze studenten ontvangen op maandag 3 april een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. Deze uitnodiging ontvangen ze in hun Fontys-mailbox. Studenten kunnen de vragenlijst de hele maand april invullen. Het onderzoek duurt ongeveer 25 minuten. Studenten beslissen zelf of ze meedoen aan dit onderzoek. De antwoorden en resultaten zijn niet herleidbaar tot een individu. Fontys ontvangt naar verwachting eind 2023 een terugkoppeling van de resultaten. Deze resultaten delen we uiteraard ook.

Meer informatie?
Op deze website vind je meer informatie . 

Auteur: Birgit Grun

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.