Lars Hagen is Docent van het Jaar 2024

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Lars Hagen is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van 8 januari uitgeroepen tot Docent van het Jaar 2024. De SPECO-docent kreeg niet alleen de meeste stemmen van de jury, maar werd ook het vaakst aangedragen door studenten.

Tijdens de tiende editie van de Docent van het Jaar-verkiezing werd dit jaar een recordaantal van 53 docenten aangedragen door studenten en collega’s. Naast Lars Hagen, die maar liefst 26 keer werd aangedragen, waren dat Marcel van den HeuvelCaspar van HiltenGlenn Schroeders en Latief Sheikchote

Juryrapport
Allemaal hadden ze hun eigen kwaliteiten en redenen om te winnen, maar toch gaat Hagen er nu met de titel vandoor. “De motivatie van de directie is lovend en beschrijft nauwgezet hoe deze docent zich verhoudt tot de beoordelingscriteria”, zo klinkt het juryrapport.

“De docent brengt studenten in contact met ervaringsdeskundigen en gastdocenten. Zijn persoonlijke ervaring met vrijwilligerswerk legt hij terug in de klas om studenten mee te nemen in het maatschappelijke spectrum waarin zij zich bevinden. Voor zijn eigen ontwikkeling deed hij een docentstage bij een werkveldpartner. Hij werkt op internationaal terrein samen met studenten en universiteiten aan actuele onderwerpen.”

‘Bizar’
Hagen wint zowel de titel Docent van het Jaar 2024 als een geldprijs van 5.000 euro die hij mag besteden aan innovatie aan het onderwijs. Als hij dat wil, wordt hij ook afgevaardigd naar de landelijke verkiezing Docent van het Jaar.

‘Echt bizar’ zegt Hagen in een eerste reactie. ‘Het voelt heel goed. In een eerder interview kreeg ik al de vraag hoe graag ik wilde winnen. Toen zei ik: als ik dan toch in de finale zit, wil ik ‘m ook pakken.  ‘Door alle reacties die ik al heb gehad voelde ik me al een winnaar, maar dit is de kers op de taart. Het voelt als een hele eer. Ik ben ontzettend blij.’ 

Dit artikel is overgenomen van Bron, het onafhankelijk nieuwsplatform van Fontys. Auteur: Karen Luiken.

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.