Lectorale rede Fontys-lector Dave Van Kann

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Onlangs is Dave Van Kann aangesteld als lector Leren bewegen in en rondom de school binnen het Fontyslectoraat Move to Be. Op donderdagmiddag 30 maart 2023 wordt hij officieel geïnstalleerd en spreekt hij zijn lectorale rede uit. Deze openbare rede wordt voorafgegaan door een symposium met als thema ‘Bewegen in en rondom de school.’ 

In dit symposium nemen Prof. dr. Jasper Schipperijn (Southern Denmark University), Dr. Mirka Janssen (lector Hogeschool van Amsterdam ) en Dr. Lars Borghouts (Fontys) je mee in de meest recente ontwikkeling van bewegen op en rondom de school, zowel in het basis- als in het voortgezet onderwijs. Via inspirerende voorbeelden en casussen tonen zij welke kansen er allemaal liggen in en rondom de school om kinderen/jongeren meer, beter en met meer plezier te laten bewegen. 
Dit symposium is geschikt voor alle (aankomende) professionals die werken met de doelgroep kinderen/jongeren, denk hierbij aan (vak)leerkrachten, buurtsportcoaches, schoolleiders, beleidsambtenaren en onderzoekers.

De focus en inhoud van het symposium is een mooie opmaat naar de lectorale rede van Dave Van Kann die na afloop van het symposium zal worden uitgesproken. Zowel het symposium als de lectorale rede zijn openbaar en kosteloos toegankelijk en vinden plaats op de campus Sporthogeschool 

Meer informatie via www.eenlevenlangbewegen.com 

 

Auteur: Pieter Cornelissen

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.