Lectorale Rede – Groot verschil door klein te doen

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Op 4 juli 2024 houdt Dana Feringa, lector Inclusieve Regio, haar lectorale rede: ‘Groot verschil door klein te doen’. Zij sluit daarmee het Festival ‘Laten we Buurten!’ af. Een festival dat samen met partners en het Centre of Expertise Inclusive Society is georganiseerd. Deze feestelijke dag vindt plaats in het Muziekgebouw in Eindhoven.

Voorafgaand aan de lectorale rede vindt het festival ‘Laten We Buurten!’ plaats. Een dag vol verschillende belevingen, workshops en netwerkmogelijkheden die allemaal gericht zijn op het bevorderen van verbinding en inclusiviteit in onze regio. Tijdens de rede plaatst Dana de inhoud van het festival in de bredere maatschappelijke context.

Festival
Het festival is verdeeld in verschillende themalijnen die jou de perfecte kans bieden om samen te lachen, te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. Er zijn allerlei soorten activiteiten, zoals workshops, proeverijen met lekker eten en inspirerende exposities. Deze organiseren we samen met partners uit de regio. Benieuwd naar het uitgebreide programma? Klik dan op deze link.

Lectorale rede
Elkaar beter leren kennen is nodig vanwege de maatschappelijke vraagstukken die spelen. Vraagstukken die groot en complex zijn. Bijvoorbeeld ‘hoe houden we de planeet leefbaar voor de kinderen van onze kinderen?’ en ‘hoe blijven we een beetje aardig tegen elkaar, nu en later?’ Tevens vraagstukken die we als beroepskrachten alleen niet kunnen beantwoorden. We zijn als burgers allemaal aan zet.

Voor velen biedt het denkkader Brede Welvaart een oplossingsrichting. In de lectorale rede laat Dana zien hoe het verleden en heden aanknopingspunten bieden om in lijn met Brede Welvaart ‘van praten naar doen’ te schakelen. Ook laat zij zien welk venijn er zit in burgerparticipatie, dat nu veelal als 1000-dingen-doekje wordt ingezet. En hoe burgerschapsstijlen een oplossingsrichting bieden voor het versterken van een solidaire samenleving en daarmee een inclusieve regio.

Aanmelden
Het festival en de rede zijn gratis toegankelijk. Maar het aantal plaatsen is beperkt, dus zorg dat je je op tijd aanmeldt via deze link.

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.