Lezing ‘De voorbeeldige organisatie’

FOR SOCIETY

Integer gedrag binnen organisaties is een hot issue. Denk maar aan al die geruchtmakende zaken die kort achter elkaar het nieuws gehaald hebben: The Voice, DWDD, de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst, NOS Sport … Wat maakt dat goede bedoelingen soms tot heel andere resultaten leiden? En hoe kun je voorkomen dat het misgaat? 

Naomi Ellemers, universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht en Dick de Gilder, hoofddocent Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit, hebben hier samen jarenlang onderzoek naar gedaan en schreven daar een mooi boek over: De voorbeeldige organisatie. Op donderdagmiddag 15 juni komen ze ons daarover vertellen, met de gelegenheid om er van alles over te vragen. Een buitenkans! De toegang is gratis, maar graag wel vooraf aanmelden.

Naomi Ellemers
Om het gedrag van mensen in organisaties te onderzoeken, combineert Naomi Ellemers experimentele methodologieën die hersenactiviteit en stress onderzoeken met observaties van mensen op de werkplek. Haar doel is om te begrijpen hoe groepsverbanden van invloed zijn op individueel gedrag in organisaties. In haar diversiteitslaboratorium brengt ze de werkervaringen van vrouwen, etnische minderheden en leden van de LGBT-gemeenschap in kaart. In haar integriteitslab onderzoekt ze ook hoe individuen zich laten leiden door het ethische klimaat op het werk, bijvoorbeeld in de financiële sector.

Dick de Gilder 
Dick is hoofddocent Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit en werkte als consultant bij TNO. Op basis van hun wetenschappelijke  werk en publicaties verzorgen ze workshops en voordrachten en geven ze adviezen aan organisaties. 

Praktische informatie
📅 Donderdag 15 juni  13:30 – 15:00 uur
📍 Campus Rachelsmolen, Aula Gebouw R5

Deze lezing wordt georganiseerd vanuit het lectoraat Ethisch Werken, onderdeel van Fontys HRM & Toegepaste Psychologie.

Auteur: Marie-José van der Cammen

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.